MENÜ

Böyle olur Beşiktaş'ın ikramı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kartal, eksik kadro ile çıktığı Napoli maçında süper mücadele koydu ortaya. İtalyan rakibine karşı iyi direnç gösterdi. İlk yarıda Atiba kaçırdı. Quaresma’nın penaltısı ile öne geçen Siyah-Beyazlılar; sadece üç dakika sonra topu ağlarında gördü. Hamsik’in gol vuruşunda, herkes Slovak oyuncuyu izlemekle yetindi. Şut açısını kapatıp, önüne geçen olmadı.
Müthiş taraftar desteği altında oynayan Kartal, İtalya’da yendiği Napoli’yi, İstanbul’da elinden kaçırdı. Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda bitime iki maç kala, işler iyice karıştı.

Ah Atiba, o da kaçar mı

Maç tam bir taktik savaşı içinde başladı. Sarri takımını atak başlatıp, ilk dakikalarda gol bulup rahatlamak, Beşiktaş’ın baskı kurmasını engelleyip farkı arttırma düşüncesi ile ekibini sahaya sürdü. Güneş, bunu tahmin etmiş olmalı ki, önce savunma güvenliğini elde tuttu. İtalyan temsilcisinin ataklarını başlatıp sürükleyen Hamsik ve Callejon’u sıkı markaja aldı. Buna rağmen Napoli, oyuna baskılı başladı. Ancak devrenin en net pozisyonunu Kartal buldu. Quaresma’nın soldan yaptığı ortada top, Atiba’nın önünde kaldı. Kanadalı futbolcu topu boş kale yerine, direğe nişanladı. 29’da kaçan bu gol sonrası Beşiktaş’a cesaret geldi. Siyah-Beyazlı ekip kontrolü tamamen ele geçirdi. Eğer Gökhan, Quaresma, Cenk, Tolgay ve Aboubakar yüksek pas hatası ile oynamasa, gol kendiliğinden gelirdi zaten.

Callejon da kaçırdı

İkinci yarı dengeli başladı. Bu kez de net golü Napoli kaçırdı. 51’de Callejon boş durumda kötü vurup, topu yandan dışarıya attı. Tolgay daha geri gelip, arkadan top kullanmaya başladı. Böylece daha az pas hatası yapıldı. Bu kez de kanatlara ve forvete olumlu toplar atılamadı. Rakip de her geçen dakika yorulup, oyundan düştü. Tempo kaybeden maç, orta alan mücadelesi şekline döndü. Savunmada Marcelo ve Rhodolfo atakları iyi kestiler. Adriano, bir çok pozisyonda ters kademeye girip, iyi işler yaptı. Maç eksiği bulunan Gökhan İnler’in yerine Güneş’in aynı durumdaki Oğuzhan hamlesi; top kullanma kabiliyetini artırmış oldu.

Kartal attı, baktı!..

Beşiktaş rölantide giden oyunda penaltı kazandı. 79’da Aboubakar’ın ortasında, Ghoulam topu elle kesti. Penaltıda topun başına geçen Quaresma; Kartal’ı öne geçiren golü attı: 1-0. Bu golün ardından Napoli takım halinde yüklenmeye başladı. İtalyan temsilcisi 82’de skora denge getirdi. Hamsik kendi topu ile ceza alanına yönelip, herkesin bakışları arasında sert vurup skoru 1-1’e taşıdı.

YORUM YAZ