MENÜ

Böyle mi olacaktı?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Daha dün gibi hatırlıyorum.. 1995 yılıydı. Süleyman Seba, camiaya okul müjdesi veriyordu. O günlerde Çilekli Tesisleri’nde yapılacak olan BJK Koleji, camiaya büyük mutluluk vermişti. Ve de umut, prestij... Biz de soluğu Çilekli’de aldık. Randevulaştığımız kişi Erol Kaynar’dı.
Kaynar, heyecanla, çamur içindeki arsayı gösterdi. Gözlerindeki o coşku gözümün önünde hâlâ. Okul binası bitirildi. Havuz ve sosyal tesisleri Erdal Acar tamamladı. Tam her şey yoluna girdi derken, 4 kez alt yapı yetersizliği yüzünden tesisler, lağım suları altında kaldı. Kaynar bütün bu perişanlığa rağmen BJK Koleji’ni, bitirip işletebildi. Bir ‘bebek’ gibi büyüttü kucağında adeta. Hak etmediği iftiralara uğradı. Eğitim ve çocuklar adına sineye çekti. Değişen yönetimler ile birlikte bazı çevrelerin ‘rant’ kapısı olarak görmeye başladığı bu kurumdan, ayrılıp ‘yetim’ kaldı! Sonrası tufan!
İsmail Ünal Belediye Başkanı olunca, ekibini de kulüpten kurdu. Ünal, sözleşmesi biten Çilekli Tesisleri için ayda 50 milyar kira talep etti. Kulüp rakamı yüksek bulup ihaleye katılmadı. Başka katılımcı da olmadığı için ihale ertelendi.
Bir de perde arkasına bakalım. Bahçeşehir Üniversitesi, kolejin yanında sosyal tesisleri işleten kişilere 150 bin YTL ödeyip, ayrılmalarını sağlamış. Üniversite ile kulüp arasında çeşitli anlaşmalar yapıldığı için Belediye kendisini saf dışı bırakılmış görüp, kirayı yükseltti. Eski denetleme kurulu başkanı ve ihale şartnamesini hazırlayan Uğur Büyükbalkan, Hasan Bozkurter, Gökhan Sarı ve Cem Bilge gibi isimler de, tesislerin Beşiktaş Belediyesi tarafından işletilmesi konusunda fikir birliğine varmışlar.
Bütün bu olup bitene maalesef Beşiktaş Yönetimi seyirci kalmış, ve bir çırpıda ismini verdiği okulu bile terk edip kenara çekilmiştir. Üniversiteden bahseden yönetim; anaokulu, kolej, liseyi elinde tutamazken, bu söylemleri ile havada kalıyor.
Oysa başta Erol Kaynar olmak üzere, kulübün bir komisyon kurup tesisler olmasa da, koleji bu rant çevrelerinin, çıkarcıların elinden kurtarması gerekir. Bu konuda son sözü başkan Demirören söyleyecek. Bekleyip göreceğiz.

YORUM YAZ