MENÜ

Bir Kartal efsanesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde liderliği garantileyip, son maçına yedekler ile çıktı. Babel, Pepe, Quaresma, Atiba, Tolgay ve Gökhan İstanbul’da... Cenk, Fabricio ve Adriano kulübede başladı maça. Yani ilk on birden tam 9 oyuncu yoktu Leipzig karşısında. Alman Ligi Bundesliga’da Münih’in ardından ikinci sırada yer alan ev sahibi takım ise tam kadro. Güneş’in ekibi işte böyle bir atmosferde, buz tutan havayı ‘Güneş’ gibi ısıttı..

İspanyol ateşi

Kartal maça rahat başladı. Oyunu ortada kontrol edip, her iki kanadı etkili kullanma yoluna gitti. Solda maç eksiği bulunan Caner, iyi niyetine rağmen geri kaldı. Sağ tarafta ise fırtına vardı. Lens, önüne atılan her topla kaleye inmeyi denedi. Hollandalı yıldız; 10’da ceza alnında Orban tarafından indirildi. Macar hakemin penaltı kararında Negredo, top ve kaleciyi ayrı köşeye gönderdi: 0-1. Talisca ile Oğuzhan’ın organize ettiği ataklarda, Negredo ve Lens pozisyona girse de, fark çıkmadı.

Tolga duvar ördü

Leipzig, her geçen dakika risk alıp atak geliştirdi. Alman ekibi kalabalık yüklendi. Beşiktaş savunmasına önden yeterince destek gelmedi. Ancak kaleci Tolga müthiş performans gösterdi. Birçok net pozisyonda kalesini gole kapadı. Tecrübeli eldivenin kurtarışları takım arkadaşlarına cesaret verdi. Alman takımı ise Tolga’nın kurtarışları sonrası tam aksi duruma düştü. Maçın ikinci yarısı daha çok Beşiktaş yarı sahası ve kale önünde geçse de, bir türlü gol sesi çıkmadı. 87 de Cenk’in gereksiz top kaybı sonrası Keita skora denge getiren golü attı: 1-1. Ancak maç daha bitmemişti. 90 da Orkan’ın pasında Talisca maçın sonucunu belli eden golü attı. Almanya’da 2-1 galip gelin Kartal, Devler Ligi’nde yeni rakibini beklemeye geçti.

YORUM YAZ