MENÜ

Beton gibi başkan!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Günlerdir Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 10 yılın izlerini takip ediyoruz gazetelerden... Sayın Yıldırım, bu sürecin neredeyse yarısını inşaatlarda geçirdi. Sportif alanda öyle büyük başarılar kazanmasa da, kulübün tesislerini ve mali portresini sağlam çerçeveye oturttu. Ya da en azından dışarıdan bakınca öyle görülüyor.
Beşiktaş’a bu açıdan baktığımızda, Fenerbahçe’nin kopyası gibi bir durum söz konusu. Ancak Beşiktaş, projelerini tamamlamadan bile Fenerbahçe’nin çok önünde... Akatlar Spor Kompleksi’ni çok amaçlı olarak hayata geçiren Demirören yönetimi, yıllardır sürüncemede kalan Fulya’ya el attı. Her gün buradan geçiyorum. Ve abartısız her geçtiğimde yükselen binalara bakıyorum. İnci gibi duruyor. Bir de gece aydınlatılıyor, gökteki yıldızlar gibi! Burası Beşiktaş’ın ana kasası, merkez üssü oldu daha şimdiden...
Bunlara bir de İnönü Projesi eklenecek. Dünyanın en güzel konumuna sahip olan stadı yıkılıp baştan inşa edilecek. Alışıldık üzere karşı çıkanlar, baltayı çıkaranlar olacaktır! Ancak hatırlatalım, yeşil alan bozulup stat yapılmıyor. Ömrünü tamamlamış, her an bir facianın eşiğinde duran stadın yerine yenisi yapılacak. Hem de yeşil alanlar katledilip dikilen Swiss ve Ritz Carlton Otelleri’nin arasına! Bu persfektiften bakıldığında, herkesin yönetimdeki kişilere, özellikle de başkana destek olup yol göstermesi gerekiyor. ‘Mali kongreyi ibra etmeyelim’ gibi küçük hesaplar peşinde koşanların cirit attığı bu dönemde, camia bunu başarabilir. Şu da bir gerçek, başkan beton gibi çok daha güçlenir. Fakat aslolan, kişiler gelip geçici, kulüp sonsuza dek kalıcıdır. Kazanan Beşiktaş olacaktır.
Son viraj
Şampiyonluk yarışında Kayserispor ilk keskin viraj idi. Denizlispor, aynı keskinlikteki son olanıdır. Zira, Ege’den eli boş dönmek; Galatasaray derbisi öncesi takımın, camianın üstüne ölü toprağı serper. Şartlar her ne olursa olsun, hiç bir mazeretin arkasına sığınmadan çıkıp bu maç alınacak. Aksi taktirde şampiyonluk rüyası daha şimdiden mucizelere kalır. Denizli maçının eksiği, fazlası, takdiği, mantığı yok. Galibiyet için gereken neyse o yapılacak. Başka yolu yok!

YORUM YAZ