MENÜ

Beşiktaş transfer yapacak mı?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu sezon transfer borsası açılmadı gibi. Sadece Türkiye değil, Avrupa’da da durgunluk zirvede. Her ülke, ve kulüplerin farklı gerekçeleri var. Biz de bunu Beşiktaş’ın bir numarası Fikret Orman’a sorduk. Aynı cevabı aldık. Başkan, “Yönetici ve özellikle başkanlığım sürecinde bir çok farklı konulara muhatap oldum. Çok açıklıkla söyleyeyim ki, en kolay iş transfer. Afaki bir örnek vereyim. Diyelim Ronaldo’yu istiyorsun. Kaç para sordun, işte 5 milyon dediler. Al kardeşim 7 milyon deyip alırsın. Ama kulübümüzün dengesi var. Bütçede daralma, hedeflerimizde sapma olmayacak. Kur farkları ekstra yük getirdi. Artık öyle yüksek maliyetli transfer yapmayacağız. Gidip gelenler arasında denge kulüpten yana olacak. İskelet kadro olabildiğince korunup devam edeceğiz. Birçok oyuncumuza talip var, aynı şekilde yüzlerce oyuncu öneriliyor...” diyor.

İşte yol haritası

Beşiktaş transferde yol haritasını belirledi. Güneş, sağ bek ve santrfor istemişti. Talisca’nın ayrılması sonrası bunlara bir de orta saha eklendi. Başkan; bek ve merkez orta saha için, bonservis bedeli olmayan isimlere yöneldi. Santrfor için tribünlere heyecan verecek dünya yıldızı alacak. Bunun için de, Negredo, Love ve Mustafa’nın satılması için ortak çalışma grubu kurdu.

Kulübün kasası boş!

Kulübün borcu 2 milyar lirayı aşmış durumda. Yıllık faiz yükü 120 milyon lira. Futbol takımı yıllık maliyeti 93 milyon Euro... Diğer giderler devasa. Özet olarak yıllık gelir gider farkı 4’e 1 oranında ekside. Uzaktan atıp tutanlar, iç dinamikleri bilmeden konuşanlar haksızlık ediyorlar. Böyle ortamda borcun azalması mümkün değil. Yönetimin yapmaya çalıştığı daralıp, gelir gider oranını en azından yarı yarıya indirmek. Yerli yabancı tüm oyunculara Euro üstünden ödeme yapılması da, diğer sıkıntı. Sponsorluk, stat ve lisanslı ürün ve UEFA’dan gelen 41.5 milyon Euro’ya rağmen borç nasıl büyüdü diye soranlar var. Mali kongrede kitapçık önünüze geldi. Hukuk bürosu ve danışmanlık ücreti gibi şüpheli başlıklara rağmen sorunsuz ibra oldu. Konu kapandı! Bunun yeri o salondu, dışarısı değil.

Tek çıkış var

Geride kalan sezonda İKRAM edilen şampiyonluk, büyük gelir kaybı yarattı. Beşiktaş’ın önümüzdeki yıllar içinde her sezon Şampiyonlar Ligi’nde olması kaçınılmaz. Ya şampiyon, ya da ikinci olmak zorunda. Başka çıkış yok! Bu konuda yönetimin biri tartışmalı (Cenk Tosun satılması) iki önemli hatası oldu. Diğeri kupaya çıkmama kararını, Galatasaray derbisi öncesinde açıklayıp motivasyon kaybı yaratması. Yeni sezon da, en az yapılacak takviyeler kadar, Güneş’in gereksiz inatlaşması, oyuncuların maç seçmemesi ve yönetimin tutumu belirleyici olacak.

YORUM YAZ