MENÜ

Beşiktaş ipten dönerse!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Önce Beşiktaş 100. yılında şampiyon olmasın diye ne dolaplar döndü. Ardından, ertesi sene ilk yarıyı açık ara önde bitirince, ‘gizli eller’ devreye sokuldu. Olanlar malum. Dönemin başkanı Serdar Bilgili, “Eğer bu sene de şampiyon olursak, en az 5 yıl kupalara ambargo koyarız” demişti. Bu olur olmaz, bilinmez ama bilinen tek şey vardı, Kartal’ın önünün kesildiği. Hatta bu konuda içerden de destek alındığı ileri sürülüp, bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu, kulübün yüz karasıdır. Bir diğer yüz karası olay da, kongre üyesi Cengiz Sarıkaya’nın mali kongreyi ibra etmeyip, ulu çınarı mahkemelere taşımasıdır. Böyle iş olmaz.
Daha sonra Türkiye’de iki büyük yaratmaya çalıştılar. Beşiktaş’ı saf dışı bırakıp Fenerbahçe ve Galatasaray’ı öne sürdüler. Gerekçe; Avrupa’daki yapılanma böyleymiş! Bunu da spor yazarı kisvesi altında fırına sürdüler. Şimdi bu kişilerin asıl mesleklerine bakalım; nakliyeci, kebapçı, kabzımal, müteahit, nalbur, borsacı, kağıtçı, turizmci... Eline bir şekilde kalemi geçiren bunu körükledi. Hatta öyle saçmaladılar ki, Fenerbahçe-Galatasaray maçını dünyanın sayılı derbileri arasına soktular. Ben bu iki takım arasındaki maçı veren bir tek yabancı ülke kanalı görmedim. Yerel derbi, söz de dünya derbisi oluverdi. Ama Beşiktaş’ın bunlarla maçı olunca, nerdeyse derbi bile demeye dilleri varamadı.
Beşiktaş böyle bir dönemden geçiyor. Kadrosu ülkenin en iyisi. Başta teknik ekip olmak üzere sıkıntıları olsa da, şampiyonluğun en büyük adayı. Benim endişem, bu kez 101. yıldaki gibi önünün kesilmek istenmesi. Federasyon seçimlerinde Beşiktaşlılar’ın öne çıkması, Kartal’ı yeniden ipten alabilirse, sorun olmaz. Zira bu sezon tam 9 puanı hakem hataları götürdü. Umarım bugünkü kritik maçta, aynı senaryo tekrarlanmaz.

YORUM YAZ