MENÜ

Beşiktaş gibisi var mı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Amatörlerin kulüp takipçiliğinden başlayıp bu güne gelene kadar 25 yılı geride bıraktık. Bir dönem Galatasaray’ı da izleyen biri olarak böylesine şahit olmadım. Büyüklerimizden de duymadık.

Beşiktaş, Trabzonspor ile oynadı. Çok farklı kazanabileceği maçı, A klas golcüsü olmadığı için zoraki 2-1 ile geçti. Karadeniz temsilcisi de ikinci yarı her şeyini ortaya koydu. Helal olsun. Bir penaltısı verilmedi, bir de Kartal’ın oyuncusu atılmadı. Maçtan sonra Şenol Güneş, bunları apaçık dile getirdi. Ertesi gün Quaresma, Yusuf’tan özür diledi. Aynı akşam kulübün bir numaralı ismi Fikret Orman, “Evet, o pozisyonlar kırmızı kart ve penaltıydı. Aynı kararlar aleyhimize olsa yine bunu söylerdik. Ancak burada bizim suçumuz ne” deme yürekliliğini ortaya koydu.

İşte böyle bir realiteyi hiç bir kulüpte görmedik. Düşünün; Aziz Yıldırım ve uzantısı Mahmut Uslu’dan böyle açıklama gelecek. Ya da Dursun Özbek ve yeni fonksiyonlu Levent Nazifoğlu’nun böyle konuşacağını... Yine aynı zamanda her iki kulübün teknik adamlarının bu derece adilane davranacağını.. Hiç mümkün mü!..

Başkan’ı anlamak

Önceki gün Başkan ile uzun süre birlikteydik. Orman fena dolu. Patladı patlayacak. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın; Beşiktaş hakem koruması altındaki algı operasyonlarına içerlemiş haklı olarak. Karabük maçında Fırat Aydınus maçı alıp Fenerbahçe’ye verdi. Durumdan şikayetçi olan Karabüklü Traore, PFDK’ya sevk edildi. Çıt yok. Sahasında üst üste iki maç kaybeden Galatasaray Yönetimi, bunu ört bas etme adına gündem değiştirme peşinde. İşte başkanın, camianın ve bizlerin rahatsızlığı bundan.

Şunu da belirtelim, diğer kulüpleri bilemem ama gerçekten Beşiktaş’ın hakem korumasına ihtiyacı falan yok. Yener, yenilir, şampiyon olur olmaz apayrı konu. Ancak stadı, camiası, Başkan ve yönetimi, teknik ekip ile oyuncu kalitesi ve ara sıra üst odaklı yanlışlar olsa da medyası ile birlikte kollanmaya ihtiyacı yok.

Başkan nedenini açıkladı

Başkan Fikret Orman, “Fenerbahçe ve Galatasaray bize karşı ortak algı operasyonu başlattı ya; bunun tek bir sebebi var. O da Beşiktaş’ın Türkiye’nin tek ve en büyük kulübü olmasından ibarettir” dedi... İtirazı olan!..

YORUM YAZ