MENÜ

Beşiktaş destanı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İtalya’dan Kartal geçti!.. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı ilk iki maçı da kazanıp zirveye kurulan Napoli’ye evini dar etti. Rus hakeme rağmen pes etmeyen Güneş’in ekibi, deplasmanda; hem maçı, hem de Aboubakar’ı kazandı. B grubundan çıkma yolunda dev bir adım attı.

İki yıldız ve klas gol

Napoli, ev sahibi olmanın avantajı ile maça baskılı başladı. Taraftarının da desteği ile oyunu tam sete çevirmişti ki, topu ağlarında gördü. Beşiktaş’ın geliştirdiği ilk atak golle sonuçlandı. 13’te Quaresma, sağ çaprazdan girip ortaya bıraktı, arkadan gelen Adriano, sert ve düzgün vuruşla golünü attı. Bu dakikadan sonra Napoli her türlü riski alıp yüklenmeye başladı. Kartal boşlukları değerlendirip farkı açmak istedi. Karşılıklı pozisyonlar 30’da eşitliği getirdi. Mertens, Caner’in hatasını affetmedi: 1-1. Orta alanı kalabalık tutan Güneş’in ekibi, uzun paslarla gole gitmeyi düşündü, tamamen kontratağa döndü. Hamsik’in organize ettiği ataklarda, Napoli tehlikeli bindirmelerde bulundu.

Aboubakar’dan tarihi siftah

Transferin son gününde kadroya dahil edilen Kamerunlu oyuncunun golü yoktu. 37’de savunmanın yaptığı hatada önünde bulduğu topu ağlara gönderip devrenin skorunu belirledi: 2-1.

Rus hakeme takıldı

Karşılaşmanın Rus hakemi Karasev, yine skora direkt etki yaptı. Tüm takdir haklarını İtalyan ekibinden yana kullanan Karasev, iki de penaltı çaldı. Ancak Caner’in rakibine yaptığı harekete penaltı çalması anlaşılır gibi değildi. İlk penaltıya sebep olan Fabricio’nun, İnsigne’nun vuruşunda topu çıkarması geceye renk kattı! Diğer atışta ise oyuna sonradan dahil olan Gabbiadini skora denge getirdi: 2-2. Maçta 69’da gelen gol tansiyonu fırlattı! Bu duruma bir de Tolgay’ın sakatlığı eklendi. Güneş hakemlere isyan etti. Maç bitti bitiyor derken suskun golcü Aboubakar 87’de bir kez daha sahne aldı ve durumu 3-2’ye taşıdı.

YORUM YAZ