MENÜ

Başkent'ten lider çıktı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluk yolunda Ankara’da Karabükspor’u ağırlayan Kartal, zor anlar yaşadığı maçı uzatmada kurtardı. Bilic’in savunma ağırlıklı futboluna karşın, daha atak futbolu tercih eden Karabükspor’un mücadelesinde heyecan tavan yaptı. Eşitlik ile girilen uzatmalarda Cenk Tosun altın vuruşla galibiyeti getiren isim oldu. Beşiktaş üçüncü sırada gittiği Ankara’dan, İstanbul’a lider olarak döndü.

Ba değil, Atiba

Beşiktaş, Karabükspor karşısına endişeli çıktı. Rakibin ligde kalma umudunu az da olsa koruyup, her türlü risk alacak düşüncesi vardı. Bu da haksız çıkmadı. Karabükspor gücü ölçüsünde yüreğini ortaya koydu. Temiz futbol oynayıp, gol için pozisyon üretmeye gitti. Aynı zamanda alan savunması yaparak da orta alanı iyi kapattı. Buna karşılık Beşiktaş anlaşılmaz şekilde, göbekten karşı kaleye gitmeyi denedi. Oysa sağda Gökhan gibi takımı atağa kaldıran, pozisyon hazırlayan bir yetenek vardı. Bu yanlış taktik 25’te değişti. Gökhan boş durumda aldığı topla atak başlattı. Pozisyonun devamında Serdar ortaladı, geriden gelen Hutchinson kafa ile topu ağlara bıraktı: 1-0. Golden sonra farkı artırmak için yüklenen Kartal, arkaya atılan uzun paslarda açıklar verdi. Karabükspor final vuruşlarında etkisiz kaldı. Sivok’un toparladığı savunma da iyi kademeye girerken, Günay da önündeki isimlere eşlik etti. Devrenin bitimine doğru Waterman’ın oyundan atılması, saha içindeki dengeleri tamamen bozdu.

Cenk kurtardı

İkinci yarı karşılıklı açık futbol tercihi, zevkli bir mücadele ortaya çıkardı. Bir kişi eksik rakibi önünde üç puanı garantiye almak adına Kartal yüklenip durdu. Karabükspor da, kaptığı toplarda kontratağa döndü. Nitekim dört dakika önce oyuna dahil olan Necip, 58’de son adam olarak Furkan’ı indirince kırmızı gördü. Sahaya da sayısal anlamda denge geldi. Bu da iki kenar yönetimin taktiksel değişimini birlikte getirdi.

Bilic, Kerim, Olcay ve Oğuzhan gibi isimler varken; Demba Ba’nın yerine Franco’yu maça dahil etti. Karabükspor savunması Senegalli oyuncunun çıkmasının ardından, sürekli öne çıkmaya başladı. Beşiktaş’ın kalesine kalabalık gelip tehlikeli oldular. 79’da bu kez de maça skor dengesi geldi. Erdem’in köşe atışına iyi yükselen Musa, sert kafa şutu ile golünü attı: 1-1.

Maçın sonuna doğru Kartal oyunu tamamen karşı kaleye taşıdı. Karabükspor da boş durmadı! Ama karşılıklı ataklardan gol çıkmadı. Ve suskun golcü Cenk Tosun son dakika içinde Sosa’nın yaptığı ortada, attığı kafa golü ile Kartal’ı liderlik koltuğunda oturttu.

YORUM YAZ