MENÜ

Başkanın yıldızları

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hep, Şenol Güneş’in yıldızlarından bahsettik. Başkan Fikret Orman ve yönetimine bu konuda haksızlık ettik. Takıma kazandırılan yıldızlarda, Orman başta olmak üzere ekibinin büyük payı var. Transfer ve futbol takımı ile birebir ilgilenenler: Ahmet Nur Çebi, Ahmet Kavalcı, Mete Vardar, Erdal Torunoğulları ve Umut Güner... Güner, Emre Kocadağ ve Şafak Yazıcıoğlu’nun da desteği ile büyük işlere imza atıyor. Derinden, sessiz sedasız transferleri bitiriyor. Yönetimine tam yetki verip, direkt kendine bağlayan başkanın transfer başarısının sırrı burada.

Pepe yeter mi?

Beşiktaş, ‘Pepe’ demek değil. Real Madrid gibi en üst düzeydeki takımda yıllarca aynı tempoda oynayan Pepe, savunmayı toparlar. Kanatlar ve orta alan yeterli. Bir de yıldız santrfor alınacak. Bu bölge için dünya yıldızı düşünülüyor. Bony, Llorente, Remy, Gignac ve Modeste gibi isimler var. Ya da bunların ayarında bir golcü... Pepe, yıllardır Kartal’ın savunmasında yaşadığı sıkıntıyı kapatacak kaliteye sahip. Bu transferde, Quaresma’nın da payı olduğunu unutmayalım.

Giden dönmek istiyor

Beşiktaş’tan ayrılanlar, ilk fırsatta dönmek istiyor. Almeida, Fernandes, Demba Ba, Ersan, Sosa, Atınç ve kiralık West Ham’a giden Gökhan Töre.. Sadece bir kaç örnek. Bu dönemde ayrılık olacak. Adriano, Oğuzhan ya da Tolgay’dan biri konuşulanlar.

Çin’den İspanya’ya

Şenol hoca yeni sezon öncesi yok yere kamp sıkıntısı yarattı. Dünyaya Uzak Doğu’dan açılmak isteyen yönetime karşı çıktı. Başkan Orman, “Ülkenin en büyük sponsorluklarına imza attık. Ürün satışlarımız arttı. Stat gelirimiz de öyle. Ancak daha ötesi yok. Avrupa’nın devleri her sene Uzak Doğu’ya gidiyorlar. Biz de başlayacağız. İleride dönüşü olacak...” dedi. Orman’ın doğru yol haritasına Güneş, kendince sebepler yüzünden karşı çıktı. Başkan ısrar etti. Kızıp Avrupa kampını iptal etti. Ardından iki haftalık kamp, 4 güne indi. Bu kez de Avrupa’da tesis ve rakip sıkıntısı çıktı. Son durum İspanya.. Marbella bölgesi. Buranın da sıcak ve nem oranı İstanbul’dan farksız. Beşiktaş, Mustafa Denizli döneminde bu ülkede kamp yapıp, sıkıntılar yaşamıştı.

Profesyonel amatörler

Kulüp bazı amatör branşları kapatmayı planlıyor. Ortalık toz duman. Her yıl şampiyon olan hentbol takımı maçlarına bile giden yok. Ayrıca bakmayın amatör şubeler dendiğine. Küçük büyük hepsi ücretli. Elbette kapatılmasın. Ancak devlet, belediye, kongre üyeleri, dernekler destek olsun. Belediye, Başakşehirspor’un sponsoru. Bastığımız akbil, su ve doğalgaz faturaları, bu kulübün transferlerine gidiyor. Kamunun yapması gereken işi, Beşiktaş ve diğer kulüpler yapıyor. Doğal olarak altında kalıyor. Asıl sorun burada.

YORUM YAZ