MENÜ

Başkan'ın son hamlesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ta Serdar Bilgili ile başlayan profesyonelleşme hâlâ rayına otumadı. O dönem kurumsallaşma adına dev adımlar atılsa da; Sinan Engin, Erdil Arpacı ile denenen profesyonel yönetim tarzı yetersiz kaldı. Zira göreve gelenler, yöneticiler, öne çıkma adına çalışanları hep ezdiler! Özellikle futbol takımı revaçta. Zira, medyatik olma, dürtüleri cazip geldi herkese.

Fikret Orman, göreve geldiğinde, yeniden yapılanma adına ortaya güzel projeler koydu. Düşünce güzel olsa da, uygulamanın yapılmayacağı ortada idi. Nitekim öyle oldu. Samet Aybaba döneminde takımın başında Ahmet Kavalcı vardı. Şampiyonluk gelmedi, hoca ile birlikte gitti! Ardından Tamer Kıran ve akabinde tavsiyesi ile Önder Özen göreve getirildi. Biliç-Özen ikilisi de uymadı. Orman önce Özen’i, ardından da Hırvat hocayı gönderdi.

Bakalım daha neler olacak

Güneş ile birlikte değişimin sancılı olacağı ortada idi. Dün Ahmet Nur Çebi başkanlığında, Metin Albayrak, Mete Vardar ve Erdal Torunoğulları’ndan oluşan komiteye son verildi. Başkanlık sistemi ile yöneltilen kulüpte zaten tek yetkili olan Orman, ipleri komple eline aldı. Bir anlamda kellesini ortaya koydu. Yeni sezonda olası başarısızlık, Başkan’ın sonu demek. Sistem içinde, ne teknik direktör değişimi, ne de farklı bir ayrılık Orman’ı koruyamaz hale gelir. Orman bu bilinç ile sıfır hata ile işe koyuldu. Önce stadı açıp, ardından erken seçim ile güven tazeleyecek. Şampiyonluk ve Avrupa’da kupa ile çizdiği yol haritasını uygulamaya soktu. Ancak mali sıkıntı yüzünden transferlerdeki belirsizlik sürüyor. Bu handikap konusunda önünde süre var. Akılcı yoldan ayrılmadığı takdirde hedefe ulaşma şansı var. İlginç olan diğer konu da, Çebi’nin yanında kimse yoktu. Mete Vardar ve Erdal Torunoğulları tesislere gelmedi. Yönetim içindeki bu kırgınlık, küskünlük erken seçimde neşteri de beraberinde getirecek. Güneş’in tek patron olacağı futbol, yeni yapılanma içinde bakalım daha nelere gebe kalacak!..

YORUM YAZ