MENÜ

Başkan yanlış adreste

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ta önceki gün yaşanan haciz olayı, Fenerbahçe’nin Sürmene’de uğradığı iğrenç saldırı kadar önemlidir. 112 yıllık kulübün kapısına basın açıklaması ile icraya gelip kamyonları dayamak, hukuk bir yana, akla mantığa da aykırıdır. Taraftar sağduyulu davranmasa, bu davranışı yapanlara çok farklı muamele sergileyip büyük ve istenmeyen olaylar yaşanabilirdi. Dün Fikret Orman haklı olarak feryat figan edip suçlamalarda bulundu. Ancak başkan, bu olaylar nasıl yaşanıyor, o konulara pek değinmedi. Zira hepsinde kulübün içinden gelen, ‘İhanet çetesi’ başrolde.

Demirören sümenaltı etti


Olayların bire bir şahidiyim. Tarih 8 Mart 2012. Yer Madrid. Del Bosque, Atletico Madrid-Beşiktaş maçını izlemeye gelen Başkan Yıldırım Demirören ve yönetimine aracı ile haber gönderdi; “Sadece o sezona ait 300 bin Euro ile yardımcılarım için de toplam 700 bin Euro ödeyin olay kapansın. Gerekirse benim alacağımı tamamen silin” görüşünü iletti. Başkan Demirören ve yönetim, “Bir şey olmaz” diyerek durumu sümenaltına iterek, kulübün 8.5 milyon Euro ödemesine neden oldu.

Ferrari’de kayıp 7.8 milyon Euro

Beşiktaş’tan büyük sorunlarla ayrılan İtalyan savunmacı Ferrari’nin sözleşmesinde özel bir madde bulunuyordu, “A takımın dışında idmana çıkmam. Aksi takdirde geleceğe yönelik tüm alacaklarımı faizi ile tahsil ederim” diye. Zamanın teknik direktörü Mustafa Denizli bazı nedenlerden dolayı onu kadro dışı bıraktı. Demirören yönetimi ve şu an kulüp içindeki profesyonel çalışanlar bu ayrıntıyı ne hikmetse atladı. Sonuç: Beşiktaş 7.8 milyon Euro ödemeye mahkum edildi. Benzer şekilde tam 303 icra dosyası işleme konuldu. Son olarak anlaşma eksiklerinden dolayı Aktif Reklam olayı patlak verdi.

İhanet çetesinin kökü kazınmalı

İşte sadece bir kaç örnek ışığında Başkan Fikret Orman, önce kulüp ve camia içindeki bu ihanet çetesini deşifre edip, kökünü kazımalı. Aksi taktirde yarın öbür gün, kendisi veya bir başka başkan çıkıp aynı zorluklarla karşılaşmak durumunda kalacak. Aktif Reklam gibi şirketler, asırlık kulübü alenen tehdit edip, küçük düşürmeye kalkacak. Dikkat!..

YORUM YAZ