MENÜ

Ba ve Mustafa uçurdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, şampiyonluk yolunda en büyük engel olarak gördüğü Trabzonspor maçını kayıpsız geçip, zirvedeki yerini korudu. İlk yarıda oyunu rölantide tutan Kartal ikinci yarı önce Ba, uzatmalarda ise Mustafa ile bulduğu iki golle üç puanın sahibi oldu. Bordo-Mavililer karşısında daha etkili olan Beşiktaş, bu galibiyet ile taraftarına şampiyonluk yürüyüşünde coşku verdi.

Cesaret evde kalmış

Ersun Yanal ve Bilic, anlaşılmaz şekilde sahaya kadro sürdüler. Futbolun asıl unsuru olan gol atma yerine, sadece yememe düşüncesi ile tercih yapmışlar. Hadi Hırvat hocanın yine kurtaran tarafı var. Ba ile başlamayıp, savunmayı sağlama aldı. Her şeye rağmen de, Ba gibi bir santrforun varsa o formayı giyer. Başka alternatif yaratılmalıydı. Yanal daha cesaretsiz. Sözde hücum oynatan hoca. Cardozo, Salih ve Yusuf gibi gole giden ayaklar kenarda. Böyle olunca da Trabzon’da sönük geçen bir ilk yarı yaşandı. Futbol adına zevk veren mücadele olmadı. Kısır pozisyonlardan sonuç da çıkmadı. Önce Kartal gole yaklaştı. Sosa’nın köşe atışından gelen topta boşta kalan Sivok, kafayı vurdu. Çek oyuncu topu kaleci Hakan’a nişanladı! Dönen atakta, Opare’nin hatalı pasında Özer topu boş kaleye yerine, üstten dışarı attı. Mehmet Ekici ve Tolgay’ın uzaktan denemeleri ise tehlike yaratmadı.

Kartal, kaptı kaçtı

İkinci yarı maç aynı tempo ile başladı. Ama Bilic on dakika sonra hamle yaptı. Hırvat hoca Ba’yı oyuna aldı. 57’deki bu hamle bir dakika dolmadan golü getirdi. Olcay’ın baskısı ile Erkan topu Kaptırdı. Gökhan’ın ortaya bıraktığı topla buluşan Ba, düzeltip köşeye gönderdi: 0-1. Golden sonra Trabzonspor baskı kurdu. Bu kez de arkada açıklar vermeye başladılar. Kartal’ın Tolgay ile bulduğu net pozisyonda ise Hakan uzanıp kornere attı. Gol ile hareketlenen oyunda karşılıklı sertlikler, yüksek mücadele heyecan yarattı. Hutchinson, Tolgay, Gökhan ve Olcay öne çıkan isimler olurken, gol atan Demba Ba klasını gösterdi.

Bordo-Mavili takımda, Fatih, Erkan, çıkana kadar Özer ve Deniz çok etkisiz kaldılar. Asıl önemli olan ise şuydu; Cardozo oyuna girene kadar sürekli yüksek top oynayan Karadeniz temsilcisi, golcü oyuncunun görev alması ile birlikte topu yere indirdi. Maçın sonlarına doğru Tolgay ve Mehmet’in vuruşlarında kaleciler başarılıydı. 90+5’te Erkan’ın hatalı pasında Beşiktaş hızlı atak geliştirdi. Oğuzhan’ın arka direğe yaptığı ortaya Mustafa Pektemek uçarak kafa vurdu ve skoru tayin etti: 0-2.

YORUM YAZ