MENÜ

Aydınlıktan, karanlığa

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluk yürüyüşüne geçen hafta ara veren Beşiktaş, ilk yarının uzatma dakikasında bulduğu golle devreyi önde kapadı. Güneş’in ekibi Atiba’nın yokluğunda birçok pozisyonda atamadığı goller ile farkı kaçırdı. Beşiktaş kalesinde pozisyona girmekte zorlanan Fenerbahçe, son saniye içinde bir puanı kaptı. Başakşehir’in iki puan önünde bulunan Kartal, büyük avantaj kaybetmesine rağmen zirvede..

Aboubakar kaçırınca

Her iki takım da sahaya çok sakin çıktılar. Derbi değil de, sıradan maç havası vardı. Tribünlerde ise coşku. Top Kartal’da olduğunda tam destek, rakibe geçtiğinde ise ıslık sesleri ile uğultu. Her geçen dakika Beşiktaş skoru değiştirme adına yüklenmeye başladı. İlk on beş dakika içinde Aboubakar ceza alanı içinde iki gollük pozisyonda çerçeveyi bulamadı. Atiba’nın yokluğunda Tolgay-Oğuzhan ikilisi hatasız oynadı. Talisca fazla top alamasa da, ataklarda etkili bindirmelerde bulundu. Babel biraz gününde olsa, soldan da hücum gelişecek. Ama olmadı, tüm ataklar Q7 ile sağ kanattan geldi.

Fenerbahçe kaleyi bulamadı

Sarı-Lacivertli ekip savunmada kalıp, kontrataklarla gol aradı. Lens, Sow sıkı markajda kaldı. Alper yaratıcı özelliği olmadığı için, topu karşı kaleye taşımakta sıkıntı çekti. İleride istediği
topları alamayan Van Parsie, mecburen geri gelmek durumunda kaldı. Böylece koca ilk yarıda, Fabricio’ya gollük şut gitmedi.

Üç pastan gol attılar

Devrenin uzatma dakikası içinde, Tolgay’ın ara pasında atağa çıkan Quaresma, sağdan kesti, Aboubakar’a boş kaleye dokunmak kaldı: 1-0.

Kaçan kaçana

Advocaat ikinci devreye Salih ve Ozan hamlesi ile başladı. Daha sonra Emenike de bunlara eklendi. Ancak pozisyonlara giren, oyunu elinde tutan Güneş’in ekibi oldu. Aboubakar, Talisca,
Cenk ve Quaresma ile kaçan goller vardı. Emenike’nin pozisyonunda ise Fabri, üstüne gelen topu sektirmedi.

Maçın sonlarına doğru, Beşiktaş yorulup oyundan düştü. Bu da Fenerbahçe’nin işine geldi. Oyunu rakip sahaya taşısalar da, sokuru değiştirme adına etkili olamadılar.

Uzatmada yıkıldılar

Maçın dördüncü uzatma dakikasının son saniyesi içinde, Fabricio’nun hatalı çıkışında Marcelo ters kafa vuruşu ile topu kendi ağlarına gönderdi: 1-1.

YORUM YAZ