MENÜ

Avrupalı Kartal

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde tarih yazan Beşiktaş, dün gece bunlara bir yenisini daha ekledi. Evinde Porto’yu ağırlayan ekibimiz, geri düştüğü maçın ilk yarısını berabere bitirmeyi başardı. İkinci yarı Portekiz takımını sahadan silen Güneş’in ekibi; farkı kaçırdı. Müthiş taraftarı önünde futbol şov yapan Kartal, Avrupa macerasını da garanti altına aldı.

Müthiş mücadele

Beşiktaş ile Porto ilk dakikadan itibaren golü düşündü. Bu da ortaya mücadale, bol pozisyon ve inanılmaz heyecan dolu futbol çıkardı. Top bir o kaleye, bir bu kaleye gidip geldi. Talisca biraz oyuna ağırlığını koysa, Kartal güzel futbolunu skora daha farklı yansıtacaktı.
29’da ceza alanı içinde herkes baktı, Felipe düzgün vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1. Bu şok gol Siyah-Beyazlı ekibimizin hızını kesmedi.

Cenk bu kez attırdı

Kalesinde golü görmesine rağmen Beşiktaş tempo yaptı. Sağlı sollu ataklar ile atak üstüne atak geliştirdi. Nitekim 41’de beraberliği buldu. Soldan güzel hareketlerle atağa çıkan Cenk, ortaya bıraktı. Talisca boş kaleye dokundu: 1-1.

Bu yarıda Portekiz ekibinden Brahimi takımını yönlendirdi. Aboubakar, Pepe’nin markajında silindi. Tolgay, Quaresma, Babel ve Cenk etkili oldular.

Babel direğe takıldı

Güneş’in ekibi ikinci devreye inanılmaz baskı ile başladı. Neye uğradığını şaşıran Porto, savunmada kaldı. Oyun tamamen rakip alana taşındı. Üst üste girilen pozisyonlardan gol çıkmadı. Babel’in füzesi üst direkte patladı!.. Kontra denemeleri yapan Porto, tehlikeli olsa da, final vuruşlarında istediğini alamadı.

YORUM YAZ