MENÜ

Avrupa mağduru

Abone Ol Google News

Beşiktaş için kritik maçtı. Kazandığı takdirde gruptan çıkma şansını sürdürecek, UEFA Avrupa Ligi’ni garantiye alacaktı! Kartal maça çok iyi başladı. Savunma hatası ile geri düştü. Dengeyi buldu ama sadece üç dakika sürdü. Gol vuruşlarındaki beceriksizlik yüzünden sayı üretemedi. Maç öncesi Sergen hocanın, “Burası çok farklı arena. O seviyelerde değiliz..” derken, aslında acı reçeteyi vermişti. Farklı kazanan Sporting, Beşiktaş’ın umutları ile birlikte üç puanı da alıp döndü. Artık yola devam mucizelere kaldı.

Haberin Devamı

Böyle ikram olmaz

İdeal kadrosu ile ilk kez sahaya çıkan Kartal, savunmasının kurbanı oldu. Sporting üç kez geldi, iki gol bir de penaltı attı. Portekiz temsilcisi maça iyi çalışmış. Savunmanın yüksek toplardaki handikapını etüt etmiş. Oyunu kendi alanında kabul edip, kontrataklar ile ilk yarı istediğini almasını bildi. Kaptan Coates; 15 ve 27’de birbirinin kopyası iki kafa golüne imza attı. Rakibin son adamını, Vida ile Welinton izlemek ile yetindi. Larin’in kafa golü umut oldu. atshuayi yan direğe takıldı. 2 kez VAR’a giden hakem, Vida’nın elle müdahalesine penaltı verdi. Sarabia ters köşeye gönderdi: 1-3. Alex’in 45+1’deki jeneriklik golü VAR’dan döndü. Devreyi ikram goller ile 3-1 yenik kapatan Beşiktaş, ikinci yarıya sıkıntılı başladı.

Haberin Devamı

Batshuayi kaçırdıkça

Kartal farkı kapatıp puan alma adına risk aldı. Bunu yaparken de geride açıklar verdi. Net pozisyonlar bulan Batshuayi, zoru yapıp golleri kaçırdı. Sakatlıktan yeni çıkan Pjanic ve Alex yorulup oyundan düşünce, orta saha üstünlüğü rakibe geçti. Yapılan kenar hamleleri oyunu daha da geriletti. Kopuk oynayıp disiplinden uzaklaşan Sergen hocanın takımı, önde olmanın morali ile mücadale eden Portekiz ekibine karşı zorlandı. Sporting 89’da Paulinho’nun golü ile 4-1 kazanmasını bildi.

YORUM YAZ