MENÜ

Avrupa Kartal'ı tura uçtu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligde zirvede bulunan Beşiktaş, Avrupa’da da ülkemizi temsil eden tek takımdı. Güneş’in ekibi iki farklı öne geçtiği maçta ikram gol, ardından da Aboubakar’ın atılması ile sıkıntıya düştü.
Tura dört kolla sarılan Kartal, taraftarların inanılmaz desteği ile yüreğini ortaya koydu. Babel çok kritik gollere imza atıp, tur kapısını araladı. Cenk’in golü UEFA’da yola devam dedirtti.

Fark beklerken

Vodafone Arena’da müthiş atmosfer vardı. Tribünleri tıka basa dolduran Siyah-Beyazlılar inanılmaz destek verdiler. Daha maçın başında Kartal öne geçti. 10’da Talisca’nın ortasında Aboubakar kafa ile güzel gole imza attı: 1-0... Taraftarın coşkusu ile hız kesmeyen Beşiktaş, 21’de farkı artırdı. Quaresma’nın sağdan yaptığı ortada Babel, düzeltip sert vurdu: 2-0.

İkram gol

Yunan ekibi, ortayı kalabalık tuttu. Talisca, Oğuzhan ve Atiba arasındaki pas trafiğini kesti. Uzun paslarda sürpriz gol aradı. Nitekim 31’de böyle bir atakta gol geldi. Elyounussi, savunmanın bakışları arasında röveşata ile durumu 2-1’e taşıdı. Olimpiyakos’un taktik anlayışına karşılık, Güneş oyunu kanatlara açarak; Quaresma ve Babel ile karşı kaleye bindirmeler yaptırdı. Final vuruşlarındaki etkisizlik yüzünden fark artmadı.

Aboubakar sorumsuzluğu

Aboubakar, son haftalarda attığı gollerle formayı kaptı. Maça da golle başladı. Fena da oynamıyordu. Durup dururken rakibine kafa atıp oyun dışı kaldı. İngiliz hakem bu hatayı affetmedi. Tosiç’in benzer davranışı hafızalardaki tazeliğini korurken, böylesine sorumsuzluk hiç ama hiç yakışmadı. 39’da 10 kişi kalan Kartal’ın tüm planları alt üst oldu.

Büyük mücadale

İkinci yarı her iki takım da varını yoğunu ortaya koydu. Eksik oynayan Beşiktaş, oyunu kendi alanında kabul etmek durumunda kaldı. Çok top kaybı yaşandı. Bu da, rakibin işine geldi. Talisca
pas alamadığından oyundan düştü. Quaresma ceza alanı çevresine sık sık inse de, sürekli topları ezdi.

Babel böyle istedi

Kartal, baskı yediği dakikalarda oyunu kontratağa çevirdi. 75’te Babel, klasına yakışan golle herkesi rahatlattı. Turun kapısını aralayan oyuncu oldu. Sahanın en iyi ismi olan Hollandalı yıldız, gecenin kahramanı oldu.

Son söz kraldan

Eksik Kartal’ın üstüne gidip sürpriz arayan Yunan ekibi ağır fatura ödedi. Oyuna sonradan dahil olan ligin gol kralı Cenk Tosun ilk pozisyonda skoru belirleyen golü attı: 4-1.

YORUM YAZ