MENÜ

Avrupa'da var, ligde yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yıllardır Kayseri’ye gelip, gideriz. Sudan ucuza bilet fiyatlarına rağmen ‘boş’ tribünler. Çekirdek yemekle meşgül olup yapılmayan tezahüratlardan başka bir şey görmezdik. Dün ise bambaşka bir atmosfer vardı. Dolu stat. Takımlarına tam destek. Ancak sürekli ağır küfür yaparak tüm bu güzel değişimi bir kalemde silip attılar. Yazık!.. Beşiktaş’ın bu maçta puan kaybının mazereti olamaz. İlk 11’den tam 9 oyuncu Leipzig önünde oynamayıp dinlenmişti. Buna rağmen galibiyetin morali vardı. Güneş’in ekibi bir türlü istediğini sahaya koyamadı. Beşiktaş maç boyunca 5-6 tane net pozisyon buldu. İkinci yarı bir eksik oynayan Kayseri duvarını aşamadı. Hiç hesapta olmayan bu kayıp Kartal’ı zirve yarışında bir hayli sarstı.

Tartışmalı tercihler

Önce şunu sorgulamak gerekir; Kayseri’de; kalede Tolga, olsa o golü yer miydi.. Bitmedi; forvet arkası Talisca oynasa, Oğuzhan’ın bomboş pozisyonunda dışarı attığı topu gol yapmaz mıydı. Elbette bunlar varsayım. Ancak yine de, Güneş’in kadro seçimi her türlü tartışmaya açıktı. Kartal ilk yarıda Cenk (2) ve Oğuzhan ile net üç pozisyonu değerlendiremedi. Hal böyle olunca da, atamayana atarlar kuralı devreye girdi. 31’de Kucher’in Gökhan’dan söküp ortaladığı topu kale ve savunma seyretti. Umut hayatının en kolayı golünü boş kaleye attı: 1-0.

İnancın zaferi

Kartal geri düştükten sonra inatla mücadele etti. Orta alanda Atiba tek başına yırtınıp durdu. Arkadan da yeterli destek gelmeyince; oyun sete döndü. Uzatma dakikası içinde Umut, Cenk’i indirdi. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Kaleci ve topu ayrı köşelere gönderen Cenk devrenin skorunu belirledi: 1-1.

Gonzalo etkisi

Kartal ikinci yarıya baskılı başlayıp oyunu tamamen karşı kaleye yığdı. Daha beş dakika olmadan Lopes de atılınca, maç koptu beklentisi doğdu. Rumen teknik adam Sumudica, Gonzalo’yu oyuna aldı. Bu futbolcu inanılmaz performans gösterip, adeta iki kişilik oynadı. Güneş’in; Talisca ve Negredo hamleleri baskıyı artırsa da girilen pozisyonlardan gol çıkmadı. Her geçen dakika sonrası geciken gol stres yarattı.

YORUM YAZ