MENÜ

Avrupa'da tek başına

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’nde turu İsrail’de garantiye alan Kartal, derbi öncesi kendini fazla zorlamadı. Buna rağmen Hapoel Beer Sheva önünde etkili futbol oynayıp, bol pozisyon bulan Güneş’in ekibi, farklı skoru kaçırdı. Gecede son sözü Cenk söyledi. Fenerbahçe ve Osmanlıspor’un elenmeleri ile Avrupa arenasında yalnız kalan Beşiktaş, yeni rakibi ve Galatasaray derbisini beklemeye geçti.

Aboubakar’dan jeneriklik gol

Kartal, İsrail’de aldığı farklı galibiyet sonrası rahat çıktı sahaya. Orta alanda çok pas yaparak rakibi üstüne çekip, Gökhan İnler’in uzun paslarında sonuca gitmekti planı. Beer
Sheva, bu tuzağa çabuk düştü. İleri çıkıp erken gol bulup umutlanmak istedi. Ancak topu 17’de kendi ağlarında gördü. Aboubakar, uzaktan müthiş bir vuruşla süper gole imza attı:
1-0. Kamerunlu yıldız, 37’de Beck’in pasında ise daha kolay pozisyonda kaçırdı.

Mücadele üst seviyede

Güneş’in ekibini bu sezon en çok yoran takım hiç kuşkusuz İsrail ekibi olmuştu. Rövanşta tur umudu mucizelere bağlı olduğu için biraz geri vites yaptılar. Buna rağmen, üst
seviyede; güç, kuvvet ve dayanıklılık öne çıktı. Kıyasıya mücadale ortaya kondu.

Yedekler sırıtmadı

Beşiktaş’ta genelde yedek soyunan; Gökhan İnler, Atınç ve Necip verilen görevleri başarı ile yerine getirdiler. Beck sağda hiç aksamadı. Derbi Tosiç’in dengesini bozmuş olacak
hala dağınık! Orta alanda Talisca biraz yalnız kaldı. Kanatlarda Q7 ve Babel ile önde oynayan Aboubakar kopuk oynayınca, fark gelmedi.

Motivasyon kopunca

Her geçen dakika yaklaşan tur, Kartal için motivasyon kaybı yarattı. Taraftarın müthiş desteğine rağmen, futbolcularda oyundan koplamalar oldu. Beer Sheva ise disiplinden hiç taviz vermedi. Nitekim 64’te kendini unutturan Nwakaeme skora denge getirdi: 1-1.

Kral böyle istedi

Karşılıklı oyuncu değişiklikleri oyuna taze güç olarak katkı yapsa da, aynı şekilde skora yansımadı. Son on dakika içinde galibiyet için yüklenen Siyah-Beyazlılar bir çok pozisyonda son vuruşlarda etkisiz kaldılar.. Tribünlerin, “İki gelsin iki” tezahüratlarına karşılık veren ligin gol kralı Cenk Tosun, skoru belirleyen golü, düzgün bir vuruşla kaydetti: 2-1.

YORUM YAZ