MENÜ

Asıl rakip Topbaş!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Herkes Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarını diline dolamış. Sanki diğer 7 karşılaşma kazanılmış gibi... Beşiktaş sahasında istediğini ortaya koyduğu sürece her takımı yener. Ne Trabzonspor durabilir önünde, ne de Fenerbahçe... Ancak asıl tehlike Belediye maçı. Daha önce konu etmiştik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hiç de üstüne vazife olmadığı üzere bu takıma para akıttı.
Belediyespor’un başkanı, yönetimi, tepeden tırnağa incelenirse, olay daha da açık çıkar ortaya. Kim kimin akrabası, değirmen hangi suyla dönüyor. Trilyonlarca para kimlerin cebine, nasıl gidiyor. Başkan Kadir Topbaş’ın bütün bunlardan haberdar olmaması mümkün değil. Taraftarı olmayan bir takım sırf siyasi rant uğruna ortada duruyor. Semt sahaları beton yığınına dönüştü. Yeşil alanlar kayboldu. Amatör sporlar tesis sorununa takıldı. Parklar, mesire yerleri işgal edildi. Mega kentin diğer sorunları insanları bıktırdı. Ancak Topbaş’ın ekibi, futbol takımının peşine takıldı! Bu konuda hakkımı helal etmiyorum Sayın Başkan!
Bu maça gelince... Karşılaşma Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Tribün ile saha arasındaki uzaklık yüzünden burası tam dolsa bile ambians yetersiz kalıyor. Belediye rahat. Hızlı oynuyor. En büyük sürprizi yapıp Kartal’ı koltuğundan alırsa kimse şaşırmasın. Bünyesinde üç büyükleri barındırma şansını yakalayan belediyenin bu takımlara destek olması lazım. Ancak gelinen noktada ‘köstek’ olacağı ortada.
Beşiktaş’ta başta taraftar olmak üzere, bu maç öncesi yönetim, teknik ekip ve oyuncuların çok dikkatli olması lazım. Sadece dikkat de yetmeyebilir, tek vücut haline dönüşüp üç puan mücadesi vermesi gerekiyor. Buraya kadar gelmişken, şampiyonluk uçup gider. Bir başka olasılık da, Kartal’ın o maça kadar rakiplerine 4 puan fark atması. Ancak bu, daha zor gibi duruyor.
Yönetim ve teknik ekibin daha şimdiden düşünmesi gereken bir diğer konu da, transfer. Son yıllardaki gibi bir çok adam gelip, bir o kadarı da gönderileceğine, iki, bilemedin üç tane kalbur üstü oyuncu alınsaydı, bütün bunları kimse konuşmazdı. Avrupa’da bu yöndeki çalışmalar çoktan başladı. Umarız bu sene, birilerinin adamı yerine kaliteli isimler getirilir.

YORUM YAZ