MENÜ

Adım adım şampiyonluğa

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, Başakşehir’in puansız geçtiği haftada sahaya stres yüklü çıktı. Maçın başlarında sıkıntılar yaşadı. Ancak kalitesini ve gücünü her geçen dakika sahaya yansıttı. Attığından fazlasını kaçırdı. Üç puanı üç golle alıp, en yakın takipçisine beş puan fark attı. Zirvede yalnız kalan Güneş’in ekibi tribünlere şampiyonluk şarkıları söyletmeye başladı.

Özat şova çıkmış

Biri saha içi. Diğeri dışı. Gençlerbirliği futbolcuları hücum ağırlıklı futbolu ile öne çıktı. Cesurca Kartal’ın üstüne gitti. Bravo. Saha kenarında ise tam tersi görüntü vardı. Ümit Özat, takımının başında maça değil de şova çıkmış gibi. Enteresan hareketler. Sürekli alanını ihlal. Beşiktaş kulübesi önüne kadar giderek hakem ve Güneş’e tepkisi.. Durup dururken maçı gerdi. Herkesi strese soktu. Hakem de Özat’ı bizim gibi izledi, tribüne göndermedi.

Baskı çok pozisyon az

Başkent temsilcisi baskılı başladığı maçta, net pozisyona girmekte zorluk yaşadı. Kartal önce oyunu tutup, kontra yapmayı denedi. Nitekim 13’te Cenk’in vuruşunda kaleci gole izin vermedi. 37’de ise bu kez Gençler net pozisyon buldu. Bu kez de Uğur’un şutunu sakatlanma pahasına Fabricio kurtardı. Sonrasında yerini Tolga’ya bırakmak zorunda kaldı.

Yüksek gerilimden çıkan gol

Başakşehir’in puan kaybetmesi, yaklaşan Lyon maçı takımı germiş. Tribünlerin müthiş desteği ile dönüşler sağlansa da kopmalar da yaşandı. İlk devrenin son uzatma dakikası içinde Quaresma’nın atağında Babel; ‘al da at’ dedi, Oğuzhan affetmedi: 1-0.

Kartal’ın gerçek yüzü

İkinci yarı Beşiktaş gerçek yüzünü gösterdi. Güneş’in ekibi pozitif futbolunu ortaya koyunca, Gençlerbirliği takımını sahadan sildi! Sağdan Gökhan, soldan ise Adriano, önlerinde değişken oynayan Q7 ile Babel’e inanılmaz destek verdiler. Göbekte Atiba, Oğuzhan ve Talisca sadece atağı düşündüler. Bu da farkı artırdı. 61’de kazanılan serbest vuruşta, Talisca topu doksana astı: 2-0. Gol sonrası Kartal tamamen sahaya hakim oldu. Üst üste Quaresma, Cenk, Talisca, Marcelo ve Babel ile farkı kaçırdı. Zorlu karşılaşmada son sözü Babel söyledi. Hollandalı kendi taşıdığı topu füze kıvamında ağlara gönderdi: 3-0.

YORUM YAZ