MENÜ

90 artı Adriano

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Karadeniz’de eksik kadrosu ile atmaca avına çıkan Kartal, son dakika içinde güldü. İlk yarı dökülen Güneş’in ekibi, ikinci devre çoştu. Golcü diye transfer edilen Aboubakar öyle goller kaçırdı ki, şok etti. Cenk ve Necip’in vuruşlarından da gol çıkmadı. Maç bitti bitiyor derken, 90+3’te Adriano’nun füzesi geldi. Bu altın gol ile Rize deplasmanını kayıpsız geçen Beşiktaş, lige verilen araya mutlu girdi. Son ana kadar direnen Hikmet Karaman’ın takımı ise, son dakika golü ile adeta yıkıldı.

Kartal’ı uyuttular!

Yazdan kalma bir gün vardı Rize’de.. Öyle ki, hırçınlığı ile bilinen Karadeniz, kabuğuna çekilmiş, çarşaf gibi duruyordu önümüzde!.. İşte sahada da ilk yarıda aynı hava vardı. Sessiz, sakin. Ne ortaya futbol adına güzellikler kondu, ne de gol pozisyonları yaşandı. Koca ilk yarıda, şöyle heyecan verecek bir haraket de göremedik. Oysa bir tarafta son şampiyon Kartal, diğer yanda ise çıkış arayan ev sahibi Rizespor.

Yıldızlar olmayınca...

Federasyon’un anlaşılmaz fikstür uygulaması sonucu, Beşiktaş yorgun düşmüş. Gökhan İnler, Oğuzhan, Talisca ve Gökhan Gönül gibi yıldızlar yok. Quaresma, Adriano ve Aboubakar da maça kenarda başladı. Güneş, devre bitene kadar hamle yapmadı. Hikmet Karaman’ın ekibi ise mehter takımı gibi. Hal böyle olunca da, futbol fakiri bir ilk yarı izledik. Yakıştıramadık..

İki yüzlü maç!

Karşılaşmanın ikinci yarısı, ilk devrenin tam tersi oldu. Quaresma ve Aboubakar hamlesi ile maça başlayan Güneş’in ekibi, inanılmaz baskı kurdu. Eğer Kartal’da son vuruşlarda etkili santrfor olsa, maç farka gidecek. Önce Caner kesti, Abuobukar sabit dursa top kendisine çarpıp gol olacak. O kafasını eğip takımını golden etti. Ardından Cenk’in vuruşunda gol çıkmadı. Hele Tolgay’ın yine Aboubakar’a ‘al da at’ dediği bir pas var ki... Siyahi oyuncu kaleciyi geçen topu boş kaleye bırakamadı. Daha sonra da Necip’in gol denemesi boşa çıktı. Bu dört net pozisyon ikinci yarının ilk 25 dakikası içinde oldu. Bu kadar baskı kurup, bunca pozisyonu gole çevirememek her geçen dakika sıkıntı yaratmaya başladı.

O pozisyon penaltı değildi

72’nci dakikada Emrah’ın soldan inip ortaya bıraktığı top Marcelo’nun eline çarptı. Ev sahibi takım penaltı beklerken, Çakır oyunu devam ettirdi. Yakın mesafeden ve çarpma diye niteleyip, oyunu kesmemesi yerinde karardı.

Tam bir Barça golü

Geldiği günden beri bekleneni veremeyen Adriano, uzatmanın son dakikası içinde öyle bir gol attı ki, her şeyi unutturdu. Brezilyalı oyuncu ceza alanına yaklaşıp, sol ayağı ile çok sert vurup; üç puanı artı üçüncü dakika içinde söküp aldı: 0-1.



YORUM YAZ