MENÜ

Rijkaard'a Valdes gerek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray kalesine gelen iki topun da gol olduğu maçtan çıkarılacak dersler var. İlk olarak Leo Franco Galatasaray kalecisi midir? Sezon başından beri kurtardığı toplar oldu ancak maç çeviremedi. Üstüne üstlük ayak hakimiyeti R. Reçber-V. Demirel düzeyindeki kaleciyi, defansif paslaşmalarda majör aktörlüğe yükselten F. Rijkaard’ın ‘Valdesvari’ hamleyi yapmaması anlaşılmaz. Rüştü’yü sırf bu nedenden Barcelona’dan yollayan hocanın A. Madrid maçında iki aut atışını taca yollayıp, gelen topları filelerinde gören ayak özürlü Franco’ya pası yasaklamaması ayıptır. Türkiye’den geçen Taffarel ve Cordoba hariç hiçbir kaleci Rijkaard’ın kafasındaki futbola yüzde yüz yatkın değildir. Yalnızca Ufuk Ceylan’da potansiyel görüyorum.

‘Ölümcül paslar’ bitmeli
Galatasaray’a atılan gollerin önemlice kısmının sağ bek-iki stoper-sol bek (ya da tam tersi) ile kaleci arasında manasız-amaçsız paslardan kaynaklandığını Mısır’daki sağır sultan duydu. Rakip hocaların oyuncularına “Defansları paslaşırken basın, topu alıp, hayatınızın en rahat golünü atın” dediğini tahmin etmek kehanet değil. Dünyanın en teknik oyuncuları da aralarında paslaşırken topu kaybeder. Pas yaparken rakibe kaptırmayan takım teorik açıdan bile imkansızken, Rijkaard’ın ısrarla sürdürdüğü kaleye yakın yerdeki paralel-geriye top dolaştırmanın ölümcüllüğünü Eskişehir’de son kez yaşadığını umarım. Rijkaard’a rağmen Bülent Yıldırım ve yardımcılarının gözlerine eş zamanlı inen kara perdeler olmasa Galatasaray kaybetmeyebilirdi. Düdüklü zat, her pozisyonun ardından seminer verip tempoyu düşüreceğine bariz elle oynamaları görse daha iyi eder.

Musa hazır gelmeyecek

Son olarak Musa Çağıran’a değinmek istiyorum. ASY’de Slovakya karşısında ilk kez canlı izlediğimde biraz hayal kırıklığına uğradım. 45 dakika boyunca verdiği pasların büyük kısmı rakibe gitti. Kesiciliğinden de etkilenmedim. Ayrıca bugünkü fiziğiyle standart Adidas şortların içine zor girer, özel sipariş gerekir. Musa’nın katetmesi gereken mesafe uzun, camia hazır ön kesici beklemesin.

YORUM YAZ