MENÜ

Gökhan Zan ile Mustafa Sarp

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gökhan’ın bitmez görünen sakatlıkları, Mustafa Sarp’ın ise yeterince genç olmaması transferlerinde sorular sordurdu. Açık söylemek gerekirse Gökhan değil de Mustafa konusunda tereddütlerim vardı. Gökhan’ın cam adamlığa dek varan kesintili futbol hayatına rağmen iki noktaya güveniyordum. Hatay kökenli olması ve Çanakkale Dardanelspor’da oynaması benim için olumlu referanslardı. Burada Osman Saffet Arolat ağabey’i kızdırmak pahasına ‘’Çanakkale’’ sözcüğünü kullandığımın farkındayım. Zira Ç.Dardanelspor’dan yukarı çıkan oyuncular genelde başarılılar. Belirli bir sarsıntı geçiriyor olsalar Selçuk İnan ve Mehmet Çoğum dahil Hasan Kabze, Mehmet Topal gibi kendilerini Turkcell Super Lig’e atabilenlerin tümüne yakını kalıcılaştı. En büyük hayal kırıklığım ise kaleci Fevzi Elmas’tır. Nezih Boloğlu ile yaptığı idmanlardaki sırf topla yere düşüş estetiğini izlemek için Metin Oktay tesislerine koştuğum Fevzi’nin kaybolması kendi suçudur ve istisna olarak kaideyi bozmaz.

Gökhan’ın Beşiktaş’ta oynadığı yıllarda kabul görme sorunu hissediyordum. Galatasaray’ın ise diğer büyük takımlardan gelen futbolcuları içselleştirmesiyle Gökhan’ı sarıp sarmalayacağını görebiliyordum. Gökhan beklentilerime uygun davrandı. Hatay’ın çoklu etnik ve din mozaiğinin benzerini bulduğu Florya mikro coğrafyasında benimsendi; kendisi de benimsedi. Büyük yıldız Ayhan Akman’ın uyum sürecinden bile kısa oldu.

Ayhan’ı sürekli savunurken gelen bana yöneltilen eleştirileri şimdi gülümseyerek anımsıyorum. ASY tribünlerinin de tıpkı başta önyargıyla yaklaşılan Servet, Mustafa Sarp’ta olduğu gibi Gökhan’ı da yüceltmesi gerekiyor.

Mustafa ise yirmili yaşlarının ortasını geçmesine rağmen sıradan oyuncu muamelesi gördü. Ancak müthiş akıcı dili ve analiz yetenekleriyle ileride mükemmel yorumcu olacağına inandığım Mustafa yetenek ve kapasitesinin farkında. Benzer özelliklere sahip Barış’ın şimdilerde biraz düzeltmesine rağmen kendini yere atması, gereksiz top kaptırmaları ve hiçbir zaman başarılı kullanamadığı zorlama sol şutları gibi hatalara kapılmadı. Mustafa fiziğini kullanan zeki bir oyuncu olarak sürekli mücadele, ayakta kalma iradesiyle Rijkaard’ın gözdesi oldu. Kayseri maçında dakikalar süren ‘’Mustafa Sarp’’ tezahüratı Diyarbakır-Galatasaray yolculuğunun zirvesidir. Kalıcılığını dilerim.

YORUM YAZ