MENÜ

Düşene hakemle de vururlar...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Buna ek olarak federasyon ve onun alt organı hakem komiteleri de aynı yönde davranırlar.

Galatasaray’ın Adnan Polat’ın son döneminde yaşadığı çöküşte takım, teknik direktör, beceriksiz yönetim kurulu kadar hakem hataları da rol oynamıştı. Bu sezon da şampiyonluk iddiasından uzaklaşıldıkça Galatasaray aleyhine olan hakem hatalarındaki artış dikkat çekicidir. Son iki haftada Galatasaray aleyhine çalınan düdükler ile lehine çalınmayanlar bu yönetimin somut göstergeleridir. Kasımpaşa önünde Cüneyt Çakır’ın ortadaki bir pozisyonda Semih’in aleyhine faulü çalmayıp arkadan, tereddütsüz penaltı ve kırmızı karta yönelmesi başka zamanlarda böylesine kolayca kararlaştırılamazdı.

O maç Galatasaray için tüm hedeflerin sonu olabilirdi. Beşiktaş’ın hafta içinde yaşadığı travma sonucu etkisi azaltıldı. Aynı biçimde Barış Şimşek’in Elazığ’da Hajroviç için çalamadığı penaltı ve İvesa’ya gösteremediği kırmızı kart ilginç bütünlük gösterir. Şimşek’in kötü hakemliğinin yanı sıra Trabzon bölgesine kayıtlı sıfatıyla atanması gariptir.

Kasımpaşa-Beşiktaş maçındaki kural hatası nedeniyle hakemliği bırakması istenen bir kişinin haâlâ düdük çalıyor olması komiktir. Galatasaray bir yandan üstündeki Beşiktaş’ı geçip Şampiyonlar Ligi’ni kovalarken diğer yandan da Trabzon’a geçilip dördüncü olma tehlikesi yaşıyordu. Böyle kritik bir maça Galatasaray’ın direkt rakibi bir ilden hakem atanması, İstanbul Belediye çalışanı olan Volkan Bayarslan’ın İBB maçına atanması skandalına yakın uygulamadır. Bayarslan olayında, hakemin çalıştığı yeri belirtmediği gerekçe gösterilerek kendisi bir sene kara listeye alınmıştı.

Şimşek olayında federasyon ve hakem atayanların ne mazeret göstereceklerini çok merak ediyorum. Nispeten yumuşak geçen sezonda bile böylesine uygulamalar yapan bir federasyonun gelecekte yapacakları endişe vericidir.

YORUM YAZ