MENÜ

Yiğido uzatmada yıkıldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Süper Lig’de son haftaların en şanssız hocası kuşkusuz Safet Susic. Elindeki dar kadronun en önemli isimlerinden yoksun haftalardır. Dün hazır olmasalar da Vagner ve Fernandes döndü ama bu kez takımın tek pas bağlantısı Emre Akbaba cezalı. En büyük sorun da bu eksiklerin yerini dolduracak bir kulübe olmaması. Nitekim; o boşlukları fizik gücü ligin en yüksek takımlarından Sivasspor fazlasıyla doldurdu. Orta saha hakimiyetinin neredeyse tamamen konukta olduğu bir ilk yarı izledik.

Alanya üretmekte zorlansa da rakibinin Mert Hakan’la bulduğu net fırsata, Vagner Love’un 40’ta kaçırdığı yüzde yüzlük pozisyonla karşılık verdi. Bifouma’nın 71’de attığı golden çok son 10 dakikada kaçırdığı pozisyon konuşulur. Safet hoca; Efecan’a, Fofana’ya hatta Fernandes’e yeni mevkiler kazandırıp resmen kendi kendini takviye eden bir teknik adam gibi.

Son gözde Welinton

Dün de tüm riskleri alıp cesurca stoper Welinton’u forvete yerleştirmesinin ödülünü son saniyelerde klişe deyimle ‘altın değerinde bir puan’ olarak aldı. Bu kadroyla bu kadarını yapan Susic, en azından zengin bir kulübeyi hak ediyor. Akademi kurmak için bir transfer eksik yapan, 2. Lig’den gelen Mert Hakan’ı Türk futboluna kazandırıp Emre’nin yeteneklerini Süper Lig seviyesine çıkaran Samet Aybaba’ya ise şapka çıkarmaktan başka söyleyecek bir şey yok.

YORUM YAZ