MENÜ

Survivor Riva!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türk futbolunu ayağa kaldırma parolasıyla göreve gelen Mircea Lucescu’nun en ilginç icraatına dün tanık olduk. TFF’nin duyurduğu organizasyon şu: Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig kulüplerinin 23 yaş altı futbolcularından oluşacak karma takımlar, 27-28 Şubat’ta karşı karşıya gelecek. Oyuncular, Riva’daki tesislerde 2 gün kampa alınıp gözlenecek. Lucescu’nun talebi üzerine düzenlenecek organizasyonun A, Ümit ve Genç Milli Takım antrenörlerinin ortak koordinasyonuyla gerçekleştirileceği de yine yapılan duyuruda belirtilenler arasında.

Sanki seçmeye girecekler

Buradan anladığımız şu; bütün dünyanın izlediği Cengiz Ünder’in son formunu görmek için Ukrayna’ya giden Lucescu’nun alt liglerdeki gençleri izlemeye ayıracak vakti yok. Bu yüzden onları bir araya toplayarak profesyonel futbolculara çocukken yaşadıkları seçme psikolojisini bir kez daha hatırlatma lüzumu duymuş.

Puan durumuna bakın!

‘En azından aşağıları taramak için kafasında bir düşünce var’ diyerek iyimser bakmaya çalışıyorum. Ancak sayın Lucescu’yu geçtim, yardımcılarının onu uyarması gereken bir şeyler yok mu! Elbette var. Yardımcıları hocaya sormamış ama ben onlara sorayım. Hiçbir şeyden haberiniz yok ise elinize bir 2. Lig puan durumu alın. Kırmızı ve Beyaz Grup’taki yarışın nasıl kızıştığına bir bakın. 1. Lig’i söylemiyorum bile. Her takım için her oyuncusunun bu kadar değerli olduğu dönemde onları idman günü almak ve böyle bir heyecanın içine sokmak ne kadar mantıklı. O kamptan takımı için önemli bir oyuncunun sakat dönmesinin takımları ve futbolcuyu düşüreceği zor durum hiç mi umrunuzda değil! Planlama zaten hatalı, onu da geçtim.

Kimsenin haberi yok

Takımlarında birlikte oynama pratikleriyle yeteneklerini ön plana çıkarmış ve seçmeye katılmaya hak kazanmış (!) çocukları karma halinde sahaya sürüp ne kadar değerlendirebileceksiniz! Bunun tek bir açıklaması var. Onlarca hak eden isim varken Erol Alkan’ı videodan izleyerek milli takıma alan ve idmanda beğenmeyip oynatmayan Lucescu bu kez yoğurdu üflüyor, 33 antrenörün belirlediği oyuncuları kendi gözleriyle görmek istiyor herhalde!

Kulüpler sıcak bakmıyor

Bu yazıyı yazarken daha hiçbir kulüp bu konuda bilgilendirilmemişti. Ayrıca konuştuğum kulüplerin hiçbiri de böyle plansız bir organizasyona futbolcu yollama taraftarı değil. Son sorum ise ‘Survivor Riva’nın kazananlarına ne ödül verilecek?

YORUM YAZ