MENÜ

Sosa'nın ihaneti!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bordo-Mavi formayı yıllarca ‘dolar’ olarak gören oyuncu güruhunun son temsilcisi. Trabzon’u hep son ihtimale bırakan Arjantinli’nin geldiğinden beri ortaya koyduğu ruhsuz oyunu ‘ihanet’ten başka bir tarifi olmayan kırmızıyla süslemesi bardağı taşıran son damla. Rıza hocayı bugüne kadar hep adaletiyle tanıdık. Ardında; Mersin’de, Kasımpaşa’da ve son olarak Antalya’da elde ettiği başarıları ve Süper Lig’e kazandırdığı sayısız yıldızları var. Yani anasının ak sütü gibi helal oturduğu koltuk. Trabzon’u ondan başkası da ayağa kaldıramaz. Sosa gibilerinin hakkını da vermesini bilir elbet! Ancak ayağa kalkmak için en güzel fırsat, böyle gereksiz bir kırmızıyla kaçınca telafisi de zorlaşıyor haliyle.

Akhisar’ın izleri!

Malatya karşısındaki şaşkın başlangıç Akhisar faciasının izleri. Nitekim 20’li dakikalarda kurulan baskıyla kendini de buldu Karadeniz ekibi. 29’da Burak’ın Ertaç’a nişanladığı yüzde yüzlük pozisyon ise gecenin tam anlamıyla kırılma anı. 11 kişiyle 9. haftada bir plan oturtamayan Fırtına için en büyük kâbus daha 31. dakikada 10 kişi kalmak. Malatya’nın eksik rakibi karşısında cesaretini ortaya koymaya başlaması ise maçın kalan bölümünün de bir anlamda fotoğrafı.

Adem ve Okay!

Kenar oynamasına rağmen Adem merkezli hücumlarla tehlikeli olan Erol Bulut’un takımı, Rıza hocanın, “Yemeden soyunma odasına girsek bari!” dediği anlarda golü de aynen öyle buldu. Kendi çabasıyla atağı, pozisyona dönüştüren Adem’in çevirdiği top Okay’ın kaza kurşunuyla ağlara gitti: 1-0. Buna rağmen; Çalımbay takımlarından tanıdığımız; ‘90 dakika temponu ve arzunu koru’ mantalitesini izledik. Malatya’nın set savunmasını açmak zor olsa da 55’te Yusuf’un ortası Akbaş’ın direkte patlayan kafası heyecanı artırdı. Dar alan oyuncuları Abdülkadir ve Volkan’ı da oyuna alarak puan için tüm kozlarını oynadı tecrübeli hoca. Trabzon’un artık takımı sahiplenecek bir hocası var; sıra eski hocasıyla aynı kafada olan futbolcuların kafalarını değiştirmekte!

YORUM YAZ