MENÜ

Samsun'a son dakika şoku

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Adana Demirspor özellikle Sercan Kaya merkezini hızlı kullanarak rakip kaleye çabuk gitmeyi öğrenmiş bir takım. Kısa paslarla hızlı hücuma çıkabiliyorlar. Ancak Osman Özköylü’nün yenilenen takımın çabuk ezberlettiği pres anlayışı Demirspor’un yavaşlamasında en büyük etken. Koca ilk yarıda Pote’nin tek kafası dışında bir varlık gösterememeleri de Samsun’un iştahlı baskısından. Buna karşılık Gürbüzerol, Brands ve Göksu’yla kaçan pozisyonlar ise talihsizlik, daha açık sözlü olursak beceriksizlik.

Samsun’un yaptığı transferlerin hemen hemen hepsinin maç eksiği var. İlk yarıda iyi bastılar ama gol gelmedikçe yavaşladılar ve 1 puana razı moda büründüler. 78’de rakibin gördüğü kırmızı bile ateşleyemedi Kırmızı-Beyazlılar’ı. Adana Demirspor ise oyunda hiç kopmadı. Engin İpekoğlu’nun planına sadık kaldılar, her ne kadar bu plan maç içinde tutmasa da disiplini korudular.

Asist Oğuzhan’dan

Samsunspor ilk 45’teki performansıyla aslında en azından 1 puanı hak etmişti. Ancak Kral Pote, “Maç 90 dakika” dedi, Oğuzhan asistini son saniyelerde unutulmaz bir golle süsledi. Kazanmak önemliydi iki takım için de. Gülen Adana Demirspor oldu. Samsunspor zaten bu kadrosu ve hocasıyla telafi eder dünü. Adana Demir ise Play-Off için seri galibiyetler kazanmak zorunda.

YORUM YAZ