MENÜ

Pire'de salladık, Ankara'da yıkarız!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Olympiakos, ligdeki en yakın rakibine 13 puan farkla zirvede. Yani futbolcuların hafta sonu kaygısı yok. Şampiyonluğu neredeyse garantiyken Avrupa Ligi’ne odaklanmaları temsilcimize göre daha kolay elbette. Yunan ekibinin ilk 30 dakikadaki önde baskısı bu özgüven ve taraftar desteğinin getirisi.

Bento işi çözmüş!

Kaliteli ayaklarla bu 30’luk periyotta 2’si tehlikeli 4 şutbulmaları sürpriz değil. Osmanlı’nın istediği de bu, rakibin üzerine gelmesi. Ancakson 4 maçının 3’ünü kazanamayan Başkent ekibini, Süper Lig’deki rakipleri gibi Paulo Bento da çözmüş. İlk 20 dakikada gördükleri iki kritik sarı kart ve sert oyun hızlıataklarımızı durdurmaya yönelik. Üstelik önde kurdukları tandem, sadece 45 dakikada 6 kez ofsayta düşürdü Mor-Sarılılar’ı. Yine de 22’de Delarge’ınBifouma’ya indirdiği top ve 43’te Ndiaye’nin yakaladığı kaleiçindeki aksiyon, golün çok da imkansız olmadığının göstergesi. 41’de Botia ve Cardozo’nun net şutları ise Karce farkını bir kez daha ortaya çıkardı.

Plana sadakat

Stoperlerin oyun kurmasına müsade ettikçe daha fazla geldi Olympiakos. Ceza alanına giremeseler de 54’te Seba, 56’da Martins’in şutlarında en büyük şansımız Karce’nin formu. 74’te Vianna’nın atılması beraberliğe razıyken ‘kazanabiliriz’ dedirtti. Ancak Akçay hoca 80’e kadar hamle için bekledi. Geç gelen Rusescu ve Maher hamleleri sonuç vermedi. 0-0 iyi sonuç ama avantaj sayılmaz. Kabul etmek gerekir ki Ankara’da da işimiz kolay değil, kazanmak zorundayız. Fakat her şeye rağmen Osmanlıspor, taktiğe sadakatı ve mücadelesiyle buraya kadar gelişinin anasının ak sütü kadar helal olduğunu gösterdi.

YORUM YAZ