MENÜ

Malatya zirvede

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Evindeki en kritik maçlarda ‘zemin’e puan kaptıran Yeni Malatya, Vodafone Arena’da ağırladığı Denizli’yi 3-1’le yıktı. Puanını 37 yapan Sarı-Kırmızılılar zirveyi kaptı.

İrfan Buz; futbol izletmeye çalışan bir hoca. Nitekim uzun süre zirvede yer aldıkları sezonun ilk yarısında en büyük rakipleri tarladan beter zeminleriydi. “Rakip de aynı sahada oynamıyor mu?” demeyin sakın.

Ev sahibi baskı kurmak, 2. ve 3 bölgede kalmak zorunda. Bunu ayağa oynamadan yapamazsın. Ancak Malatya’da ayağa atılan top, omuza gidiyor. Yönetim transferde büyük iş yaptı, fakat şampiyonluk adımı iç sahayı İstanbul’a taşımak.

Maça net yansıdı bu. İlk yarı Denizli, pek izin vermese de Dialiba’nın net vuruşuyla öne geçti Malatya. 62’de ilk golün asistini yapan Pereira, 2’yi attı. Horozlar, Kappel ve Moritz’in kötü formuna rağmen maça asıldı, 67’de Alperen’le farkı 1’e de indirdi ama Ayite’si olan kazandı.

Alanya’yı Süper Lig’e ikili; Caner’den asist Togolu’dan gol... Ferhat kızardı 90+3’te kaleye giren topu Ferhat elle kesti, ilk maçında iyi oynamasına rağmen kızardı. Penaltı Horozlar’a bir umut verdi.

Anıl Taşdemir’in penaltısında Ertaç devleşince Malatya 37 puanla zirveye yükseldi. Ufak bir hatırlatma: Bu ligde son 12 sezonda 40 puana ulaşan ilk takım Süper Lig’e yükseldi. Yani haftaya Antep’i yenerseler ilk şampiyon belli oluyor.

YORUM YAZ