MENÜ

Malatya fırtınası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zirve yarışındaki takımlar arasında en çok eksikle mücadele etmek zorunda kalan takım kuşkusuz Yeni Malatya’dır. Her hafta farklı mevkilerde en az 2-3 oyuncusundan yoksun çıkıyorlar. Ancak İrfan Buz oynattığı her ‘alternatif’ten fazlasıyla verim almayı başarıyor. 3. sıradaki rakibine 10 puan fark atması da temelde bu yüzden. Ayite’nin yerine oynayan Eren, Ferhat’ın yokluğunda sol beke devşirilen genç Rahman ve cezalı Sedat’ı ikame eden Murat Yıldırım... Hepsi kusursuz.

Azubuike’ye dikkat!

10 numara pozisyonundaki İrfan da sezonun en iyi maçını oynayınca Doğu derbisi Malatya’nın oldu. 5’te Eren, 34’te Azubuike’yle gole yaklaşırken rakiplerine hiç fırsat vermediler koca ilk yarı. Azubuike’ye dikkat! 1997 doğumlu oyuncu bir elmas gibi parıldıyor. Süper Lig’de zaten izleriz ama iddia ediyorum; Avrupa bile hayal değil bu meziyetlerdeki bir önlibero için.

Ayite yoksa Eren var!

Takımın en golcüsü Dialiba 50’de direğe takılınca 59’da bu kez attırmayı seçti, son haftaların formda ismi Eren sert şutla affetmedi: 1-0. Gol sayısını 9’a çıkarırken son 4 maçta 5. kez ağları sarstı. Golün hazırlayıcısı İrfan’ın çabasına da şapka çıkarmak gerek. Sarı-Kırmızılılar, sezon başından bu yana düzgün zeminde oynasa şimdiye kadar çıkmıştı demek! 19’e 4 şutla derbi kazanmak şampiyonluğun habercisi. 72’de Youssef’in kaçırdığı pozisyon Elazığ’ın umutlarını tüketirken 28 puanda kalarak rahatlama şansını da kaçırmış oldu Gakgoşlar.


YORUM YAZ