MENÜ

Liderlik takım olmayı gerektirir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbolda her geçen gün rakamların önemi artıyor, teknik adamlar tüm analizlerini istatistiklere dayalı sistemler üzerinde yapıyor. Ancak Süper Lig’de geride kalan 10 haftanın ortaya çıkardığı performans istatistikleri gösteriyor ki, lider olmanın yolu bireysellikten değil, takım olmaktan geçiyor. Bunun ispatı ise zirveye ambargo koyan Başakşehir’i incelemekten geçiyor.

Çıktığı 10 maçın 8’ini kazanan, yalnızca iki kez takılıp sahadan 1’er puanla ayrılan İstanbul ekibi, topladığı 26 puanla tarihi bir sezon yaşıyor. Deplasmandaki 5 karşılaşmadan mutlu sonla ayrılan, bu mücadelelerde tek golünü geçen hafta Galatasaray’dan yiyen Abdullah Avcı’nın öğrencileri, attığı 24 golle ligin en skorer, kalesinde gördüğü 6 golle ise en iyi savunan takımı konumunda bulunuyor.

İstikrarın eseri...

Buna karşılık Opta’nın verilerine bakıldığında ligi sürklase eden Turuncu-Lacivertliler, bireysel oyuncu istatistik ve takım performanslarının hiçbirinde ise yok. Tablolar incelendiğinde ortaya çıkan çarpıcı gerçeğe göre Abdullah Avcı’nın, iki sezondur 59 puanla 4. bitirdiği ligde tamamen bir takım olgusunu ön plana çıkarıp zirvenin sahibi olduğu açıkça görülüyor.

YORUM YAZ