MENÜ

Eskişehir zirvede

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Eskişehir zirveyi sevdi. Balıkesir’i 3-0 öne geçtiği maçta 3-2’yle deviren Es Es, puanını 34 yaptı, averajla zirvedeki yerini korumayı başardı.

Beşiktaş için Vodafone Arena neyse Eskişehir için de yeni stat tam da öyle. Kırmızı- Siyahlılar’ı bu statta devirmek şampiyon olmak gibi. 3-0’lık Denizli kazasından gereken dersleri çıkaran Es Es, evinde üst üste oynayacağı iki maçtan zaferle ayrılmak zorundaydı zirveye yerleşmek için. Rakip ligin bana göre en doğru kurulan kadrosu Balıkesir olsa da Alpay Özalan’ın takımı yine farkını yarattı. Bireysel beceri bu ligde en değerli şey. 15. dakikada Ofoedu getirip köşeye bırakırken, 59’da Erkan resital sunarak Bruno’ya attırırken hep kalite ön planda. 61’de Kaan’ın ortasıyla Bruno fişi çekince zaten ‘maç bitti’ dedi herkes. Ama, ‘son düdük çalmadan futbolda hiçbir şey bitmez’ sözünü bir kez daha gösterdi
Balkes. Buna Alpay Özalan’ın orta sahanın dinamosu Hasan Hüseyin’i 69’da yanına alıp Semih’i sahaya sürerek geniş alanı rakibe bırakmasının neden olduğunu da parantez içinde belirtmek gerek. Nitekim, 80’da Abdülkadir farkı 2’ye indirdi.

Kâbus gibi 9 dakika!

85’te ise Burak Çalık attığı golle son 5 dakikayı Es Es için kâbusa çevirdi. Ki aynı Burak son hamlelerini biraz daha doğru kullansa tarihi bir geri dönüş bile izleyebilirdik. Sonuç olarak Eskişehir bu kadrosuyla hak ettiği yerde zirvede.

YORUM YAZ