MENÜ

Değerini bilelim

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bayrampaşa’dan Barcelona’ya uzanan hayatını, “Kün fe yekün” kelamıyla açıkladı Arda Turan. Yüzde 99 emeği Aslıhan Çil’e ait bu röportajın. O, 14 yıldır FANATİK Gazetesi’nin mutfağında edindiği birikimlerle; ben ise kısacık kariyerimin en büyük işi için çıktım yola. Tam da Arda’nın var olduğu yerden, Bayrampaşa’dan Barcelona’ya... Barcelona’da yardımcısı Yiğit karşıladı bizi, güleryüzü ve esprileriyle stresimizi hafifletti eve gidene kadar. Arabada, ‘Messi nasıl adam’ sorusuna, “Biz alıştık artık, o kadar samimi bir insan ki bazen o bize selam veriyor, almadığımız oluyor” diyerek de kırdı geçirdi bizi.

Hemen kuaförünü çağırmış

Garajdan girdik eve. Çocukluğumdan beri araba meraklısı biri olarak orada yatan canavarı ve içerideki benzin pompasını görünce bizim Arda’ya değil de Dünya tarihinin en önemli yıldızlarının oynadığı takımdan bir futbolcuyla röportaj yapmaya geldiğimizi anladım. Röportaj için kuaförünü çağırmış, traş olup yanımıza inmesi bize gösterdiği saygıyı, “Merhaba ben Arda” diyerek içeri girmesi ise samimiyetiydi.

Sohbete kalite kattı

Odanın içi onun gelmesiyle doldu birden. Dayısından, danışmanı Okan Can Yantır’dan, asistanı Gürkan abiden Ümit’e hepsi o kadar şenşakrak insanlar ki kendi evimizde hissettik kısacık sürede. Cevap vermediği birkaç soru oldu sadece. Takım arkadaşlarını anlatırken, “Leo, Ney, Luis” kısaltmaları da sohbete kalite kattı hep! Hatta o kadar çok soru sorduk ki yorgunluğuna rağmen, “Sorun, sorun” diyerek cevapladı. Çıkıp Barcelona’yı gezmeye başladığımızda; dünyanın en çok turist alan şehrinde, 3 dükkanda bir Barça ürünlerinin satıldığı bir yerde bizden birinin resimlerini görmenin yaşattığı gurur onun saygıyı ne kadar hak ettiğinin göstergesi.

Eminim ki onu da üzdü

Bu adam futbolu bıraktıktan sonra, “Ben dünyanın en büyük takımında, Messi ile oynadım” diyecek. Ötesi yok. Röportajın yayınlanan ilk gününde söylediği ve bizim de özenle harfiyen yazdığımız, “Yüzyılda kaç tane Arda var” cümlesine takılanlar için söylüyorum. Hayatında hiçbir şey başarmadan, çalışmayı sallamaktan ibaret görenler bilsin ki alkışlamayanlar alkışlanmazlar. O yorumlar eminim ki Arda’yı da üzdü. Biz onun bize yaşattığı gururun değerini bilelim, Arda da bahsettiğim eleştiriyi yapanları, tırnaklarıyla kazıyarak çıktığı zirvede duymaması gerektiğini bilsin yeter!

YORUM YAZ