MENÜ

Başakşehir zirveye yürüyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Malatya’da ‘Usta-Çırak’ kapışmasında zafer Abdullah Avcı’nın oldu. İstanbul ekibi, Adebayor ve Mevlüt’ün golleriyle puanını 23 yaptı, milli aranın ardından ağırlayacağı lider Galatasaray’a mesaj yolladı: Bekliyoruz!

Başakşehir bu ligin saha içi organizasyonu en iyi takım. Yani bu maçı kazanacakları çok belli. Burada Erol Bulut yönetiminde her geçen gün biraz daha ne yaptığını bilen bir takım görüntüsü kazanmaya başlayan Yeni Malatyaspor’un böylesine kaliteli bir rakibe karşı vereceği reaksiyon önemli. Erol hoca, topu ‘ustası’na bırakıp alanları doğru kapatmayı, ayakta kalıp kazandığı toplarla kalabalık hücum yapmayı seçti. Konuğun yüzde 67’lik topa sahip olma, 238’e 588 pas sayısı bunun rakamlara dökülen resmi. Fizik olarak 11’indeki en eksik adam Cissokho. Doğal olarak Erol hocanın durduramadığı tek adam da karşısında oynayan Visca. Nitekim 22’de onun klas pası, Adebayor’un ekstra golüyle geriye düştü. 38’de Boutaib’in vuruşu direği sıyırıp çıkmasa belki planı da tam olarak tutacak.

Bir Avcı daha geliyor!

İkili mücadelele, hava topu kazanma ve top kapma işinde rakamlar Malatya’dan yana. Üstelik Başakşehir’in 11 şutuna 10 şutla cevap vererek düşündüğünü takımına empoze edebildiğini ve bunu sahaya yansıtabildiğini gösterdi genç teknik adam. 90+5’te gelen Mevlüt’ün golü Başakşehir’in kalitesinin bir tescili. Ancak Erol Bulut da gösterdi ki kısa sürede aldığı bu geri dönüşlerle ‘Planı olan az sayıda hoca’ arasına girmek adına attığı adımlar doğru. Her ne kadar bunu başarabilmek için en riskli kulüplerden birinde işe başlamış olsa da yükü kaldırması halinde mükafatının çok daha fazla olacağı gerçek.

YORUM YAZ