MENÜ

Alkışlarla...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mustafa Reşit Akçay, Olympiakos’u analiz ettikten sonra, “Oyun stilleri aynı bizim gibi” demişti. Haklıydı. Evinde bir gol atmak için çok baskılı oynayan Yunan ekibi, dün konuğumuz olduğunda ise beklemeyi seçmiş. Hızlı hücum işinde ihtisas yapan Akçay hocanın en sevmediği oyun tipi bu. Yine de taraftar desteğini arkamıza alıp önde basmaya, kilidi açmaya çalıştık. 18’de ve 39’da Webo ile yakaladığımız pozisyonlar gol olsa belki bugün çok büyük bir destanı konuşuyor olacaktık. Ancak planı işleyen kulübe, Paulo Bento’nunki oldu. İlk yarıyı atlatan Yunan devi, ikinci 45’in düdüğü çaldığı andan itibaren istekliydi.

Devre başındaki gol çökertti

Bento, her kornerde çift adamımızı ceza alanından eksiltmesi ve ilk maçtan bu yana bunun inatla üzerinde durmasının ödülünü 46’daki korner golüyle aldı. Alanı savunurken adamı unuttuk. Botia indirdi, Ansarifard bitirdi. 70’te Elyounoussi farkı 2’ye çıkarırken 62’de Ndiaye ve 84’te Webo’yla kaçırdığımız pozisyonlar yine de ayağa kaldırabilirdi bizi ama 85’te Ansarifard Avrupa rüyamıza son verdi.

Emeğinize sağlık

32 yıldır bu mesleğe hayatını adayan Mustafa Akçay’ın kısa sürede inşa ettiği bu takım, tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Ligi’nde, grubundan lider çıktı. 43 kez Yunanistan Şampiyonu olmuş Olympiakos’a yenilerek elendi. Rakibin bu sezon sattığı oyunculardan kasasına koyduğu para 50 milyon Euro. Kabul edelim ki onların koştuğu yerde emekliyoruz biz ülkece. Ama önce kendisini, sonra oyuncularını ve kulübünü geliştiren, dün bu sezonki 42. resmi maçına çıkarak 20 bin Başkentli’ye tur heyecanı yaşatan Mustafa hocaya sonsuz teşekkürler. Sizin gibiler en büyük umudumuz hocam

YORUM YAZ