MENÜ

Zorlu viraj başlıyor

Abone Ol Google News

Beşli savunmanın önünde üçlü ve önlerinde iki önemli oyuncu daha. Topu rakibe verip, adeta bekleyen, uygun ortam oluştuğunda da hamlesini yapan bir takım Gaziantep. Rakibinin ‘geniş alanda’ oynamasından ziyadesiyle mutlu olduklarını oynadıkları maçlardan biliyoruz. Beşli savunmanın iki kenar bekinin hücuma etkili çıkışları söz konusu. Orta alandan Güray ve Maxim’in yukarıda bahsettiğim uygun ortamları bulmak üzere hazır beklemesi ise en bilindik özellikleri.

Haberin Devamı

Radikal değişim olmaz

Çok kolay pozisyon bulan, çok kolay pozisyon veren, çok atan, çok yiyen bir takıma karşı Trabzonspor ne yapacak? Trabzonspor’un oyununda radikal bir değişim olacağını beklemiyorum. Yine önde olacaklar... Sürekli pozisyon ararlarken, rakip alanda geçirdikleri süre boyunca uzun ve geniş bir görüntü vermeleri muhtemel. Geniş alanda oynadığı herkes tarafından bilinen Trabzonspor’un bu özelliğini elbette avantaja çevirmek isteyecektir Sumudica...

En ciddi engel...

Trabzonspor’un mevcut oyununa en ters takım belki de Gaziantep takımı. Haliyle Hüseyin Çimşir ve ekibinin gol ararken, savunmada ya da savunurken rakibinin hücum silahlarına tedbirleri merak konusu. Gaziantep takımının ön taraftaki ikilisi Kayode ve Twumasi’nin geniş alan oyuncusu olduğunu unutmamak gerekir. Gaziantep’in Trabzonspor’un şampiyonluk yolundaki en ciddi engellerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Bunu söyleten de; her iki takımın oyun özellikleri, sistemleri, kurgularının birbirine zıtlığı belki de...

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

8 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Karadeniz ekibi bu periyotta 26 gol kaydetti.

Kim ön plana çıkar?

Sörloth demekten yorulmuş olsak da; Sörloth... Trabzonspor’da hedefe kilitlenmiş o kadar çok oyuncu var ki, her isim öne çıkabilir. Sürpriz olmayacak bir başka isim de Abdülkadir Ömür... Aldığı sürelerde temposu müthişti.

Kısa mesaj

Trabzonspor kazanma geleneğini, seri galibiyet alışkınlığını yerleştirdi bünyeye... Kupada büyük maç mücadelesine ait üst düzeylilik, akabinde Gaziantep maçı, arada Malatya; sonrasında da Başakşehir’le şampiyonluk mücadelesi. Bu trafikten hasarsız çıkmanın önemi sezon sonunda anlaşılacak bir durum.

YORUM YAZ