MENÜ

Tur çantada keklik değil!

Abone Ol Google News

Trabzonspor’un iki kulvar için önemli bir kadrosu var, sakatlar da iyileşti. Ancak B.B. Erzurumspor’un Beşiktaş’ı elediğini ve oynadığı futbolu düşünürsek tur çantada keklik değil. Özellikle rövanşta Erzurum’daki zorlu hava şartları öncesi avantajlı skor şart.

Haberin Devamı

Devre arası sonrası ve erteleme maçı derken Trabzonspor, Fenerbahçe karşısına ‘maç temposu eksikliği’ olarak da çıkmanın dezavantajını yaşadı. Nwakaeme gibi en önemli hücum organizatöründen de yoksunluk elbette ev sahibi takımın bir başka olumsuz durumu idi... Bu oyuncunun marifetleri, caydırıcı özelikleri düşünüldüğünde nasıl bir etkilenme olabileceğini iyi hesap etmek gerekiyor.

Sörloth hükmetti

Erken gole rağmen Sörloth’un oyuna hükmetmesi, sorumluluk alması, inisiyatif kullanması, Trabzonspor’un rakip alanda sık görülmesini sağladı. Serdar Aziz’in temaslı, kartsız, sert oyunu dahi Sörloth’u oyundan düşüremedi. Takımı adına galibiyeti getiren en önemli aktör oldu Uğurcan’la birlikte.

Kadro iki kulvara yeter

Ligi ve kupayı hedeflediğini; daha UEFA Avrupa Ligi’nde ‘sakatlıklar’ sonrası mecburi veda ile ayrılarak ilan eden bir Trabzonspor var. İki kulvar için önemli bir kadrosu var Trabzonspor’un. Sakatlar iyileşti. B.B. Erzurumspor’un, Beşiktaş’ı elediği, elerken de oynadığı pozitif oyunu düşündüğümüzde tur çantada keklik değil. Erzurum’daki hava şartları düşünüldüğünde ilk maçtan avantajlı skorun elde edilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Çok rotasyon kaldırmaz

Bir de ikinci Denizli maçı sonrası aslar kenarda bekledi ve sonradan oyuna girdi. Oyuncu dinlendirme işi kafa karıştırdı. Baştan işi sağlam tutacak kadro ve skor kupa için daha anlamlı hale geldi denilebilir. Büyük rotasyonları kaldıramayacak kadar ciddi maçlara sahne oluyor kupa maçları. Yükü dengeli dağıtmak adına kadro tercihi önemli.

YORUM YAZ