MENÜ

Tam bir fırsat dönemi

Abone Ol Google News

Yeni dönem başlıyor. Yeni teknik adamı da eski ve eskimeyen sorunların üstesinden gelebilmek gibi önemli bir sınav bekliyor... Uzunca süredir bu köşeyi bilenler ülke futbol gerçekleri üzerinden ‘Trabzon’un futbol gerçekleri’ne atıflarda bulunduğumu fark etmişlerdir. Trabzon’da futbol, şehrin tamamını etkisi altına almış bir olgu. Bunu da zaten bilmeyen yok, yeni bir şey değil. Yeni olan, yeni teknik adamın hızlı adaptasyonunu sağlayıp sağlayamayacağı konusu. Milli araya denk gelen değişimin mutlak faydaları olacaktır ve dönem tam bir fırsat dönemi olarak büyük bir şans gibi duruyor. Yeni teknik adamın kafasında oyuncu grubu üzerinden oluşturabileceği bir kaç alternatif oyun planı çoktan oluşmuştur diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Merak edilen sorular...

Yeni gelen oyuncularla eskileri bir arada tutup, yüksek aidiyet duygusu geliştirmek öncelikleri olacaktır. Abdülkadir Ömür’ün yeniden çıkışını sağlayabilmek adına nasıl bir yöntem uygulayacak mesela? Eski tip ‘kesik’ yöntemleri mi, yoksa etrafını doğru donatma, görevini doğru ve eksiksiz tanımlama yoluna mı gidilecek?

Haberin Devamı

Serkan Asan formasını bırakacak gibi durmuyor. İhracat ürünleri listesine adını yazdırmışken Pereira ne olacak? Alanya maçındaki Pereira’ya da alan açmak zorunda yeni teknik adam. Allah şimdiden kolaylık versin.

Sonuçlara bakılacak ama

Ülke futboluna takım kurma, oyuncu kalitesi yükseltme hatta yeni teknik adamlara yol açma konularında rüştünü ispat etmişlik hali çok önemli ama Trabzon’da da saha içi sonuçlara bakılacak neticede. Eğitici, öğretici, geliştirici vasıflarından tüm altyapı dahil alttan gelen ve gelecek olanlar da faydalanacaktır. Alttan yukarıya oyuncu taşımak bile benim gibi bakanlar için başlı başına ‘başarı’ anlamı taşıyor. Haliyle yeni teknik adamın önemli imtihanlarından biri de bu olacaktır.

YORUM YAZ