MENÜ

Sinyaller çok iyi

Abone Ol Google News

Disiplinli bir takıma karşı ilk ciddi sınavına çıktı Trabzonspor. Denizli takımı Mehmet Özdilek’le birlikte kesinlikle farklı bir boyuta geçti. Küme düşer mi denilen takımın içinden adeta “dengeli, iyi kapanan, hızlı çıkan” bir sistem takımı çıkardı. Öncelikle bu notu düşmem lazım ki, Trabzonspor dün akşam neler yaptı sorusuna doğru cevaplar bulabilelim. Böylesi iyi kapanan, hatlar arasında adeta boşluk bırakmayan takıma karşı özellikle iç sahada şok bir gol yememek; golü sürekli aramak; akabinde bu süreci sabırla geçiştirmek önemliydi.

Haberin Devamı

Sosa, Mikel, Ndiaye...

Sosa’nın adeta kaldığı yerden etkinliğine devam ettiği karşılaşmada; Obi Mikel’le birlikte o bölgeyi adeta parselleyeceklerinin işaretlerini verdiler. Önlerinde ise belki de tüm izleyenlerin gözlerinin üzerinde olduğu Ndiaye vardı. Onun performansı, takıma entegrasyonu üst seviyedeydi. Alan bulduğunda ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kaç pozisyonda gösterdi. Ndiaye ülke futbol gerçekleri de düşünüldüğünde; özelikle deplasmanda sonuca direkt katkı verebilir.

Haberin Devamı

Önemli emareler

Dün gece özellikle Ndiaye kadar pür dikkat tarrkip edilenlerden biri ya da başlıcası elbette Hüseyin Çimşir’di. Şıklığı, konsantrasyonu ve dahi önemlisi oyuna hamleleri ile ilk sınavını başarıyla atlatmış oldu. Oyunu tutma, skoru koruma ya da artırma noktasında dün gece işler çok iyi gitti. Trabzonspor’un uzun dönemleri kapsayan bu sorunu dün gece çözülmüşlük emareleri gösterdi. Bu sorunu çözen Trabzonspor’un gayrı tek “sakatlıklar” başını ağrıtabilir yarıştığı tüm kulvarlarda. İki maçlı bir oyunun ilk kazananı Trabzonspor turun kapısını adeta araladı denilebilir..

YORUM YAZ