MENÜ

Sabırlı oynayan istediğini alır

Abone Ol Google News

Daha önce birlikte çalışmış iki teknik adamın karşı karşıya geleceği dev maç, bu özelliğiyle de dikkat çekici... Birbirlerinin oyuna dair davranışlarını, rakip formasyonlara dair yaklaşımlarını ezbere biliyor olmalılar... Oyun başlangıçlarına göre, skorlara göre, gidişata göre hatta; eski çalışma arkadaşının nasıl pozisyon alacağına dair herkesten daha fazla kanaatleri söz konusu. Aslında özeti şu, krizi fırsata çevirmek adına Erol Bulut, rakibinin krizini fırsata çevirmek isteyecek bir Abdullah Avcı satrancı izleyeceğiz.

Haberin Devamı

Hedefe gizli gizli yaklaşıyorlar

Güçlü, çeşitli, geniş kadrosuyla Fenerbahçe bir tarafta, daha mütevazı kadrosuyla da Trabzonspor diğer tarafta.

Takım savunmasını düzene sokmuş, devre arası da net hamlelerle kadrosunu, oyunu ile paralel şekilde güçlendirmiş bir Trabzonspor var ve mutlak kazanmak istiyorlar. Seriyi devam ettirmek ve hedefine gizli gizli yaklaşmaya devam etmek niyetindeler... Fenerbahçe ise mutlak kaybetmemek üzerine bina etmiş olmalı kritik maçı... Olumsuz sonucun bambaşka sonuçlar doğuracağı düşünüldüğünde önce kaybetmeme, topu uzun süre rakibe bırakma, doğru geçişlerle kazanmayı istemeleri akla uygun ve yatkın ihtimal olarak geliyor.

Haberin Devamı

Taktik ikinci planda çünkü...

Dev maç, ezeli iki rekabet söz konusu olunca aslında taktik konular ikinci plana düşebiliyor ama ben taktik savaşın bir çok psikolojik unsurun önüne geçeceğini düşünüyorum. 'Sabır' her iki teknik adamın da uygulamak ve sonuç almak isteyecekleri oyunlarının ana ögesi olacak gibi. Sabırlı oynayan istediği sonucu alacak. Topun daha fazla Trabzonspor’da kalacağını düşünüyorum.

Abdullah Avcı ve oyun anlayışı gol yemiyor. Rakamlarla sabit bu durum rakibi için yeni oyunlar üretmek için ekstra çaba, ekstra arayış demek. Erol Bulut ve onun oyun anlayışı ise çok fazla yeni oyun göstermedi bizlere... Bu özelliğiyle de bakıldığında 'Sabır, temkin, kontrol, itidal' gibi kelimelerle izah edilecek bir maç beklentisi de normal gibi.

YORUM YAZ