MENÜ

Oyun değil skor önemli!

Abone Ol Google News

Eksikler o kadar fazla ki, Trabzonspor kadro kurmakta bile sıkıntı yaşıyor. Üstelik rakip Denizlispor’un lige kötü başladığı da düşünülürse, Bordo- Mavililer’in işi hayli zor olacak. Sakatlar iyileşip, yeniler takıma katılana kadar Eddie Newton, estetik futboldan uzak, sonuç odaklı bir oyun düşünmeli.

Haberin Devamı

Trabzonspor geçen hafta lige istediği gibi başlayamadı. Haliyle taraftarlarının da tepkisini aldı. Sakatlıklar ve giden oyuncuların önemli isimler olması bu kötü başlangıcın gerekçesi olarak duruyor. Sakatların düzeleceği düşünülebilir. Ancak gidenlerin yerine gelenler ve onların katkıları, kabul edelim ki düşünsel anlamda bir panik havası oluşturdu. Bu durumun Denizlispor maçına nasıl sirayet edeceği merak konusu. Beşiktaş karşısında topla oynama yüzdesi iyi gözüken bir Trabzonspor var gibi gözükse de bunun rakibin bir taktiği olduğu ikinci yarıda anlaşıldı. Geçen hafta Trabzonspor, maç kaybetmenin ötesinde güven anlamında sıkıntılı bir maç yaşadı.

Bu bir geçiş dönemi

Kendisi gibi kötü başlangıç yapan Denizlispor karşısında Trabzonspor’un eksikleri de düşünüldüğünde, işi hayli zor olacak gibi. Bu kadar eksiğin olduğu ortamda Trabzonspor’un kadro kurmakta dahi sıkıntı çektiği çok açık. Hafta içi yaptığı açıklamalarda Newton, hücum futbolu oynatmayı hedeflediğini söylemişti. Benim görüşüm; mevcut kadro çok daha tedbirli, korunaklı ve estetik futboldan uzak ama sonuç odaklı bir oyunla geçiş dönemini en az hasarla atlatmayı düşünmeli.

Haberin Devamı

Panik havası değişmeli

İlerleyen haftalarda elbet sakatlar iyileşir, yeni transferler takıma adapte olur ve Trabzonspor kaldığı yerden devam eder... Ama öncelikle panik havasının bir an önce ortadan kalkması için Denizli’den kazanımlarla dönülmesi şart. Ufak bir hatırlatma; sadece Trabzonspor değil, geçen yılın en iyilerinden Başakşehir ve Sivasspor da sezona mağlubiyetle başladı. Üç takımın yaşadığı ortak sorunu iyi değerlendirmek gerekir.

YORUM YAZ