MENÜ

Orta saha belirler

Abone Ol Google News

Trabzonspor, İstanbul’a eksik kadrosu ve tamamlamakta problem yaşadığı 11. isim belirsizliği içinde geliyor... Kadro kurmanın, kadro oluşturmanın Kovid- 19’un da izin verdiği kadar mümkün olacağı bir sezon yaşayacağımız ortada! Eddie Newton’un isminin tartışıldığı, onaylandığı ancak durumun adeta bir kredibilite meselesine dönüştürülmüş olması hali, kenar yönetim için mevcut sınavını daha da ciddi hale getiren bir başka unsur... Fenerbahçe takımında ise; geniş, kaliteli ve her mevkide alternatifi bol bir kadro ile sahaya çıkacak Erol Bulut... Her anlamda elinin güçlü oluşu, kenar yönetimlerin performans kıyası açısından çok önemli bir detay olacaktır. Özellikle Ozan’ın adeta tek başına uyguladığı ön alan baskısı ile takımını sürekli öne çekmesine Newton’un önlemi nasıl olacak?

Haberin Devamı

Abdülkadir faktörü...

Daha da önemli soru, orta alan kurgusu nasıl olacak, 11. isim kim olacak? Defansı tamam dedirten Trabzonspor’un, ön tarafı da tamam gibi. Orta alandaki kabiliyet ve güç, karşılaşmanın sonucunu tayin edecek. Ayrıca Trabzonspor’da Abdülkadir Ömür’ün rakip defans ve orta alan bloğu arasında yapacakları takımı adına belirleyici olacak.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Lewis Baker’ın Başakşehir maçında yalnızları oynaması düşünülürse, Flavio’nun ona ve takımına katacakları Newton’un elini güçlendiren unsur olarak değerlendirilebilir. Bu maç, Baker’ın orta saha liderliğini göstermesi için iyi bir fırsat.

YORUM YAZ