MENÜ

Orta alanda hakimiyet savaşı

Abone Ol Google News

Önce Ndiaye transferiyle önemli bir nokta transfere imza atıldı. Akabinde, Guilherme takviyesine iki de stoper transferi eklendi. Stoper konusu Türk futbolunun genel bir sorunu oldu. Özellikle büyük takımların önde oynama istekleri, gelenekleri, arzuları takım savunmalarının mecburi geri plana itilmesine neden oldu. Buna diğer takımların da ön tarafta atletik, kreatif oyuncu tercihleri eklenince problem ortak sorun haline geldi. Bakalım her iki yeni stoper Trabzonspor’a neler katacak.

Haberin Devamı

Bekleri formda olursa...

Nwakaeme’nin cezalı duruma düştüğü, deprem nedeniyle ertelemenin de yaşandığı maç sonrası, cezanın ilk resmÓ maçı Fenerbahçe karşılaşması oldu. Nwakaeme, Trabzonspor’un hücum organizasyonlarında rakip eksilten, gole direkt ya da dolaylı katkı veren bir oyuncu. Yokluğu elbette Trabzonspor için dezavantaj. Ancak alternatif oyuncuların o bölgede farklı özellikleriyle ön plana çıkacaklarını düşünüyorum. Bekleri formda olduğunda ülkenin en iyileri olan Trabzonspor’un orta alan ve hücum hattı o isimlerle ayrı bir çehreye bürünebiliyorlar.

Haberin Devamı

Rakip alana yıkıyorlar

Fenerbahçe takımının ise son haftalarda yakaladığı yüksek form düzeyi söz konusu. Orta alanda özellikle Ozan ve Gustavo ve önlerinde Kruse oyunu rakip alana yıkma konusunda oldukça mahirler. Bu nedenle orta alanda büyük bir hakimiyet savaşına tanıklık edeceğiz gibi. Diğer tarafta Obi Mikel, Sosa, Ndiaye ile ligin en önemli orta sahalarından birine sahip Trabzonspor var. Yükseltilen gerilimi normal seviyeye çekerek saha ve seyircisini avantaja dönüştürecektir Trabzonspor. Bir klasik olan ‘oyuncuların birebir kıyaslanması’ geleneğine hiç girmiyorum. Zira öyle olunca beraberlik çıkıyor fotoğrafta.

YORUM YAZ