MENÜ

Olması gereken...

Abone Ol Google News

Transfer dönemi hızlı başladı. Trabzonspor Novak'la sözleşme yenileyemedi ve oyuncu daha iyi bulduğu teklifi değerlendirerek gitmiş oldu. Geldiğinde de gittiğinde de konuşulan bir isim oldu Novak. Geçen yıla attığı gollerle damga vuran sol bek oldu. Geldiğinde beklenti elbette asla bu değildi. Trabzonspor'un Novak'ın gitme ihtimali oluşmaya başladığından itibaren B planını hazırlamıştı.

Haberin Devamı

Gelen gideni aratır mı?

Novak'ın gidişinin psikolojik etkisi, Marlon'un gelişi ile minimize edilmiş oldu. Ancak soru hep aynı... Gelen gideni aratır mı? Novak golcü bir sol bek olunca Marlon hakkında soruların odağı gol ve gole katkı konuları... Baştan ifade etmek gerekiyor. Marlon bu anlamda apayrı özelliklere sahip bir oyuncu izlenimi veriyor. Marlon hem hücum, hem de defansif melekeleri yüksek ancak rakip ceza sahası içinde çok fazla istatistike sahip değil.

Trondsen’in performansı...

Çizgisinde etkili işler yapıp geri kalanı ilgililerine bırakacak gibi... Diğer taraftan Sörloth'un tavsiye ettiği söylenen Trondsen de imzayı attı. Oyuncunun orta alanda oyunun iki yönünü de etkili oynamak gibi önemli meziyeti var. Etkili bir sol ayağı var ve sol bek de oynayabiliyor. Ana mevkisinde yani orta alanda sola yakın izleyeceğiz kendisini. Şutları iyi, ters top, dikine uzun pasları var. Yanında kimlerin olacağı da performansını etkileyecek gibi.

Haberin Devamı

Ciddi bir yatırım

Sosa'nın belirsiz durumu sonrası o bölgeye başka oyuncuların da alınması söz konusu... Sörloth'un iş disiplini örnekti, istatistikleri ve ön bilgiler Trondsen'de de durumun farksız olduğunu gösteriyor. Uyum sorunu yaşamayacağını düşünürsek önemli bir hamle... Ve bu iki isme Plaza ismini de ekledi Trabzonspor. Yaşına ve geliş koşullarına bakıldığında; çok ciddi bir yatırım gibi duruyor, Plaza. Potansiyeli yüksek bir oyuncu. Trabzonspor'un hücum hattına çok şey katacak gibi. Ayrıca Sörloth'la birlikte ikili ya da kenarda da kullanılabilir gibi duruyor.Özetle Trabzonspor geçmiş dönemde bilinmezlerden önemli değerler çıkardı.Kamuoyunun genelinin transferlere tepkisel bakışı da ilginç ve temkinli denilebilir.Bunda geçen yıl Sörloth özelinde söylenmiş olumsuz sözlerin büyük yanılgıya dönüşmesinin etkisi var diye düşünüyorum.Potansiyelli 3 oyuncu, harcama limitleri ve yarışma geleneği...Olması gereken de bu sanırım...

YORUM YAZ