MENÜ

Nwakaeme damga vurabilir

Abone Ol Google News

Avcı’nın gelişi sonrası henüz istenen ritmi yakalayamayan Nwakaeme’nin maça damga vurma ihtimali yüksek. Aynı şekilde Abdülkadir Ömür-Serkan Asan ikilisi de sağ kanadı etkili kullanacaktır. Sivasspor’un eksiklerine bakıldığında Trabzonspor kazanmaya yakın taraf...

Haberin Devamı

Geldiği andan itibaren, ‘takım savunması’ temelli vurgular ve idman programları yaptırıyor Abdullah Avcı... Bu durum tabelaya iki galibiyet ve gol yemeyen bir takım olarak yansıdı.

Avrupa kulvarı ile ligimizi aynı anda yürütme noktasında takımlarımızın düştüğü durumdan Sivasspor da nasiplenenlerden. Önemli eksiklerle ve hazır olmadığını düşündüğüm oyuncularla geliyorlar Trabzon’a. Bir çok mevkisinde devşirmeler ve de değişimler söz konusu olacak gibi. Eksikleri ve yorgunlukları kapanacaklarını; enerjilerini ekonomik kullanacaklarını düşündürebilir. Ancak, bu olumsuzluklara rağmen; Sivasspor’un karşılaşmaya mutlak galibiyet parolası ile çıkacağını düşünüyorum.

Orta alan merak konusu

Sivasspor’un Avrupa maçlarında dikkat çeken en önemli özellikleri, maçın bazı bölümlerinde yakaladıkları Avrupai ritm konusuydu. Bu ritmi yakalayabilirler mi? Yakalarsalar hangi periyotlarla yakalarlar... İşte bu konu Avcı ve ekibinin ders konusu. Rıza hoca da kenarda olmayacak, elbette güçlü bir teknik adamı kenarda görememenin dezavantajı önemli bir faktör. Trabzonspor takım savunması, alan paylaşımı, pas oyunu, geçişler, kaymalar gibi zaman içinde oturan Avcı mantalitesine ne kadar yaklaşabilmiş birlikte göreceğiz. Ve elbette Trabzonspor’un en sıkıntılı yeri olan orta alanının ne kadar düzeldiğini...

Haberin Devamı

Avcı’nın en ciddi sınavı

Trabzonspor’da cezalı Pereira’nın yerine oynayacak Serkan Asan’ın Abdülkadir Ömür’le birlikte, muhtemel Ziya’lı o kulvarı etkili kullanacaklarını düşünüyorum. Aynı şekilde de, Avcı’nın gelişiyle birlikte henüz istenen ritmi yakalayamayan Nwakaeme’nin Marlon’la olan uyum sorununu çözmüş olabileceğinden hareketle, maça damga vurabilme ihtimali yüksek. Avcı’nın çıkışta olduğu bu dönemde üçüncü ve en ciddi rakibi olacak Sivas. Kazanmaya yakın taraf Bordo-Mavililer. Gol yemeden, tek gol atıp kazanan takımdan, adet bazında daha fazla atan takıma evrilme emareleri bekliyorum.

YORUM YAZ