MENÜ

Mükemmel bir dönüş fırsatı

Abone Ol Google News

Geçen sezonun iki yarışan takımının bu sezona kötü başlangıçlarla imza atmasının özelde türlü sebepleri olabilir. Trabzonspor cephesi, onu yarışta etkin hale getiren oyuncularını kaybettiği ve yerine gelenlerin henüz “yeni” olmaları mazeretine sığınabilir. Başakşehir takımı için de doymuşluk, yorgunluk gibi mazeretler ilk 4 hafta için kabul edilebilirliği yüksek sebepler olarak sıralanabilir. Her iki takımın da 4 haftalık dönem sonrası verilen Milli arayı nasıl değerlendirdiklerine dair verileri bu akşam elde edeceğiz. Şuna eminim ki, iki tarafın teknik adamına da tercihleri sorulsaydı; birbiriyle böylesi puanda ve böylesi dönüş döneminde karşılaşmak istemeyeceklerini beyan edebilirlerdi. Ancak burada her iki teknik adamın da elinde yeni dönemin bu başlangıç maçını kazanarak her şeye mükemmel bir şekilde yeniden başlama imkanı da var. Tersi durumun oluşturacağı muhtemel çöküntüyü düşünerek ortaya kısır bir karşılaşma çıkma ihtimali de yok değil...

Haberin Devamı

Toplama orta saha...

Trabzonspor takımı sakatlar, cezalılar, cezalandırılanları nedeniyle bir türlü ideal kadroya kavuşamamanın sıkıntısını çekiyor. Bu karşılaşmada en sıkıntılı bölgesi olarak adledilen stoper hattını Vitor Hugo-Edgar Ie ile sıkıntısızlaştırabilecek mi? Sıkıntılarının bir bölümünün ana kaynağı olduğunu düşündüğüm topu geri kazanmada sorunlu orta alan bu kez biraz toplama gibi olacak. Haliyle Eddie Newton için eksikler ya da kriz döneminden harikulade bir teknik adamlık başarısı ile çıkma şansı söz konusu. Unutmadan, locaların açılması saha içindekilere bir enerji katabilir.

Haberin Devamı

Kim ön plâna çıkar?

Milli takımda süresi az da olsa oynamanın, oyuncuların yürüyüşlerini bile özgüvenli hale getirdiği düşünülürse; Abdülkadir Ömür pekala maçın adamı olabilir. Onun artık inisiyatif alması, yönetmesi, en azından yönetmeye talip bir görüntü verme dönemleri geldi de geçiyor gibi çünkü!

YORUM YAZ