MENÜ

Meraklı gözlerle...

Abone Ol Google News

Kupa maçlarıyla başlayan ikinci yarı herkese hayırlı olsun öncelikle. Kura çekiminde Denizlispor ile eşleşen Trabzonspor’da bu iki maçın her iki taraf için de çetin geçeceği ortada. Özellikle Trabzon’da oynanan ilk karşılaşmanın (lig), öne de geçilmesine rağmen; Denizlispor lehine sonuçlanması, maça atfedilen önemi bir kat daha artıran unsur. O karşılaşmada da yaşanan saha içi gel gitler; Trabzonspor’da uzun süre konuşulan, hatta eleştirilen konuların klasik bir tezahürü gibiydi. Öne geçiliyor, skor artamıyor, uzun süreli baskı yeniyor, gol adeta geliyorum diyor ve neticesi... Eski oyuncularınızın sizi tanıması, sizin de eski oyuncularınızı tanımanız gibi bir denklemi var ayrıca bu maçların.

Haberin Devamı

Yönetme kabiliyeti...

O maç şu görüldü; onlar sizi daha iyi tanıyorlarmış, hepsi de başarılı işlere imza attılar maçta. Bakalım bu kez kim kimi daha iyi tanımış o da görülecek. Hüseyin Çimşir’in ilk ciddi sınavı olması hasebiyle, takımını yönetmesini mutlak surette heyecanını yönetmesi ile ilişkilendireceğiz belki de. Yönetme kabiliyeti, kenarda güçlü duruş, liderlik, oyuna müdahale, rakibi oyun içinde analiz etme, baskıyı kırma, baskı yeme süresi gibi önemli konularda gözlemlerimiz olacak bu “ilk” gününde.

Haberin Devamı

Yükü ağır

Takımın genel sorununa ne çare üretebilmiş ona bakacağız. En azında çözüm emareleri görecek miyiz ona bakacağız. Geçen yıl Akhisar maçında tek başınaydı. Orada oyuna hamlesi hücum hattına olmuş ve bir çok izleyeni şaşırtmıştı. Kendisine de söylemiştim maç sonunda. Yükü ağır. Bir o kadar da hafif belki de. Güçlü oyuncularının sırtına paylaştıracaktır yükünü... Öyle olunca da kazanması, hedefine koşması kolay olacaktır.

YORUM YAZ