MENÜ

Kilit nokta takım savunması

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın takım savunmasını iyi yapan ekiplere karşı zorlandığı gözüküyor. Abdullah Avcı geldikten sonra Trabzonspor’un en iyi olduğu konu ise tam da bu. Rakibin bu kilidi açmak için ön tarafta kalabalık olması, arkada boşluk yaratabilir. O zaman da Nwakaeme, Ekuban, Yusuf Sarı, Djaniny gibi isimler işi çözebilir.

Haberin Devamı

Geçiş dönemi yaşayan Trabzonspor’da camianın geneli, Abdullah Avcı yönetimindeki oyunu anlaşılabilir buluyor... Göze hoş gelecek oyunla; akla, mantığa, kadro gerçeklerine uygun oyun anlayışı arasında bir tercih yapılmalıydı, yapıldı da. Ligde oynanan maçların geneline, takımların durumlarına da bakıldığında, Abdullah hocanın tercihinin doğruluğu da kanıtlanmış gibi adeta. En güçlü yerinizle (stoper tandemi) takım savunmasını birleştirdiğinizde de ortaya az gol yiyen, az pozisyon veren takım çıkmış oluyor.

0-0’ı iyi oynuyorlar

Şimdi geldiğimiz hafta, tüm ezberleri bozacak büyük maç haftası... Galatasaray son haftalarda ürettiği oyunla, yukarıdaki pozisyonunu kaybetmemek ve geliştirebilmek adına mutlak kazanmak niyetinde olacak... Bu durum, onları ön tarafta iştahlı, kalabalık görmemize sebep olabileceği gibi arka tarafta da eksik yakalanmaları anlamı taşıyabilir. Bu boşluğu elbette Nwakaeme ve Ekuban gibi hücumcular da çok iyi kullanabilme potansiyeline sahip. Maç başlarını, kendi klasındaki rakiplere göre daha iyi oynayan bir takım görüntüsünde Fatih Terim’in ekibi. Klasik ifadeyle 0-0’ı en iyi oynayanlardan...

Haberin Devamı

Abdülkadir elbet geri dönecek

Trabzonspor’un da özellikle son iki maçında da dikkat çeken ‘rakibi bekleyen’ görüntüyle maç başlangıçlarına imza atması; durumu daha da merak edilir hale getiriyor. Galatasaray’ın takım savunmasını iyi yapan ekiplere karşı zorlandığı gözüküyor. Trabzonspor’un en iyi olduğu konu ise takım savunması. Önde Nwakaeme, oynarsa Ekuban, Djaniny üçlüsü işi çözebilir. Abdülkadir Ömür’ün bu maçta da oynayamayacağı bildirildi. Sakatlıklar, hastalıklar dönemleri elbette kötüdür ama bazı oyuncular için de iç dünyalarında ‘düşünme, ölçme, değerlendirme, görme, öğrenme, özeleştiri’ fırsatıda yakanlaması anlamında önemlidir. Ben Abdülkadir Ömür’ün bugün oynamasa da iyi bir geri dönüş yapacağını düşünüyorum.

YORUM YAZ